- Vi skal gi alt for å vinne

Roberto Martinez uttaler at Everton kommer til å gi alt mot Manchester City, i håp om å kvalifisere seg til Champions League.

Mange Everton-fans håper at eget lag skal tape mot Manchester City for at naboen Liverpool ikke skal få hjelp i kampen om ligamesterskapet, mens mange Liverpool-fans frykter at Everton-spillerne ikke kommer til å gi alt i denne matchen. Denne frykten er imidlertid fullstendig ubegrunnet, om vi skal tro Everton-manager Martinez.

- Jeg har alltid følt at forholdet mellom de to klubbene i denne byen har hatt noen utrolige kapitler, og dette blir et nytt fascinerende kapittel. Men det er ingen grunn til å så tvil om vår integritet i forhold til ligaen og kampen om ligamesterskapet, sier Martinez til Daily Express.

- Vi ønsker å vinne hver eneste kamp vi spiller. Det dreier seg om viktige poeng for oss, og vi har ikke råd til å gi noe annet enn alt vi har. Det dreier seg ikke om å hjelpe andre lag. Det er ikke slik vi jobber. Vi er kun fokuserte på å vinne for vår egen del.

- Det er ikke som vi ikke har noe å spille for. Vi kommer ikke bare til å møte opp. Vi er ikke den type fotballklubb.

- Det er viktig at vi presterer så godt som mulig, og dersom det påvirker utfallet av ligamesterskapet får det bare være. Rivalisering i fotball er viktig, men verdiene til denne fotballklubben er slik at vi aldri kommer til å vurdere å ikke gi alt. Vi har også mye å spille for selv.

- Dette vil bli et nytt spennende kapittel, og vi skal gå foran som et godt eksempel for resten av fotballverden. Vi går ikke ut på banen for å gjøre andre klubber en tjeneste. Vi går ut på banen for å gjøre det bra for vår egen klubb. Vi har vår egen stolthet å ta vare på.

Martinez forventer å ha Phil Jagielka tilbake i troppen til kampen mot Manchester City, etter at stopperen har stått over de 11 siste kampene på grunn av en hamstringskade. Stopperkollega Sylvain Distin kan også være tilbake etter skade.