- Vi trenger fansens støtte

Brendan Rodgers oppfordrer Liverpool-supporterne til å skape en uforglemmelig stemning på Anfield under tirsdagens viktige Champions League-kamp mot Basel.

Rodgers har ikke lykkes i særlig grad i avgjørende europacupkamper på Anfield tidligere. I 2012/13-sesongen klarte for eksempel Zenit St Petersburg å avansere i Europa League når Liverpool måtte ha et resultat i egen storstue.

- Vi vil få god støtte og vil hente energi fra stemningen på tribunene, sier Rodgers til Liverpool Echo om tirsdagens kamp.

- Jeg husker kampen mot Zenit St Petersburg, hvor vi måtte vinne med to mål, og fikk et tidlig baklengsmål og dermed plutselig måtte vinne med tre. Vi vant kampen 3-1, men klarte ikke å få den siste scoringen. Men vi viste likevel i den kampen at stemningen på tribunene sammen med spillernes innsats gir oss noe ekstra.

- Jeg håper stemningen på tribunene blir en fordel for oss på tirsdag. Jeg ser virkelig frem til å høre stemningen som tilskuerne skaper.

- Kampene mot slutten av forrige sesong viste at vi kan holde hodet kaldt i situasjoner som dette. Mange andre lag har mer erfaring fra Champions League enn oss, men den eneste måten å få den erfaringen på er å være med i turneringen.

Basel trenger bare ett poeng på Anfield for å gå videre fra gruppen sammen med Real Madrid.

- Jeg sa før gruppespillet begynte at dette ville bli avgjort i de to siste kampene. Dette er vårt første år tilbake i Champions League, og alle så at Real Madrid trolig ville vinne gruppen. Vi kunne ikke forlangt mer enn å vite at vi ved å vinne siste kamp i gruppespillet vil vi være videre. Det er perfekt.

- Vi hadde selvsagt ønsket å gjøre det bedre i gruppespillet, men vi har fortsatt sjansen. Det viktigste er å gå videre. Klarer vi det, kan vi legge Champions League til side til utpå nyåret. Det vil vi være fornøyd med.

- Cupturneringer handler om å ville vinne mest. Av og til spiller du ikke bra. Som trener eller manager forsøker du alltid å få laget til å prestere bra, men til syvende og sist handler det om å gå videre.

- Vi vil fokusere på å gå videre, og med publikum i ryggen håper vi at vi skal klare det.

- Jeg har alltid sagt at laget blir bedre utover i sesongen. Vi har hentet inn flere nye spillere, og de vil bli mer husvarme og forbedre seg jo mer vi får jobbet med dem.

- Dersom vi kan komme over dette siste hinderet, vil det bli noe helt annet når vi skal spille cup hjemme og borte etter nyttår.

- Jeg har virkelig satt pris på denne erfaringen fra Champions League. Dette er det høyeste nivået du kan spille på i klubbfotball, og det er på dette nivået du ønsker å prøve deg som trener og manager. Du får erfaring med å spille mot ulike typer spillere, ulike systemer og ulike kvaliteter.