- Vi var klart best

Chelsea-manageren lot seg imponere av egne spillere på Anfield i ettermiddag. Portugiseren sier han «vet ikke» om Liverpool burde hatt straffespark da Gary Cahill handset i boksen.

London-klubben var utvilsomt oppgjøret beste lag omtrent halvveis inn i den første omgangen og til Diego Costa hadde smelt inn matchvinnermålet foran Anfield Road End etter pause.

Hjemmelaget presset riktignok hardest den siste halvtimen, men Chelseas godt organiserte forsvarsarbeid holdt rødtrøyene unna noen store målsjanser. Frustrasjonen hos tusenvis av Liverpool-supportere på The Kop økte imidlertid da Steven Gerrards skuddforsøk ble blokkert av en Chelsea-arm i feltet.

– Vet ikke

Brendan Rodgers var utvetydelig og mente at Liverpool ble snytt for et «soleklart» straffespark, noe som i så fall hadde kommet bare noen minutter før slutt. José Mourinho sier han sto for langt unna til å kunne konkludere:

– Jeg vet ikke. Jeg ble stilt det samme spørsmålet på Old Trafford (om en straffesituasjon etter 1–1 mot Manchester United, journ. anm.), og jeg svarer det samme her: Jeg vet ikke. Jeg står for langt unna.

Men 51-åringen er på ingen måte tvil om at Chelsea fortjente de tre poengene på Anfield i dag. Liverpool har fortsatt bare slått Chelsea med Mourinho som manager én gang tidligere.

Hyller innstillingen

– Det jeg vet, er at det beste laget, med god margin, var de blåkledde. Og laget som vant kampen, fortjente å vinne den. Det er alt jeg kan si med sikkerhet, forteller han.

– Jeg syntes den andre omgangen viste oss noe nytt: Vi har 1–1 mot Liverpool på Anfield, men vi aksepterer ikke resultatet som et godt resultat. Vi spiller for å vinne kampen.

– Fra det 30. minutt til vi scorer ledermålet, er vi veldig imponerende fordi vi ønsker å spille for seieren. Vi skapte sjanser. Selv ved scoringen, som skapes av en venstreback på vei inn i motstanderboksen. Jeg syntes personligheten i laget var utrolig, og vi fortjente dette veldig mye.