- Vil fremstå som en leder

Sesongen har ikke vært vellykket for skadde Mamadou Sakho hittil, men han sier han forstår det engelske språket stadig bedre, og at man først nå kan begynne å se hva han er kapabel til.

– Litt etter litt åpner jeg meg mer opp, for det er vanskelig å vise hvem man egentlig er når man ikke snakker språket godt nok. Det er vanskelig å kommunisere, sier han til Champions Magazine.

Midtstopperen, som er fra Paris, flyttet til Merseyside på tampen av overgangsvinduet i fjor sommer. Han fikk totalt nitten kamper på banen i sin første sesong på fremmed jord. Selv føler Sakho at språkbarrieren har hindret ham i å spille så godt han kan.

– Å komme til Liverpool, var et nytt steg i karrieren min. Det er en ny opplevelse som hjelper meg med å vokse. Jeg er fortsatt i en fase hvor jeg lærer. Språket kommer etter hvert. Jeg er blitt bedre i engelsk. Jeg forstår det mye bedre, spesielt den lokale «scouse»-dialekten. Jeg jobber fortsatt med det, forteller han.

Det skjer gjerne med lokale barn, innrømmer spilleren som ble utnevnt til ambassadør for klubbens offisielle veldedighet, «Liverpool FC Foundation», i desember i fjor.

– Jeg har tilbrakt ettermiddager med barn jevnlig siden jeg ankom Liverpool. Jeg er alltid glad for å kunne gi dem litt opplæring i fransk, og å bli med i noen gymtimer med dem. Det er viktig for meg, forteller han.

– Ambisiøs

I Paris Saint-Germain fikk han kjenne på hvordan det var å skulle være et forbilde. Den franske landslagsspilleren spilte mange kamper som kaptein i storklubben, og han føler seg trygg på at han besitter de lederegenskapene som skal til for å styre et lag når engelsken er god nok.

– For min del kommer det helt naturlig. Det finnes forskjellige typer ledere, som i garderoben eller rent psykologisk. Jeg vil gjerne holde min ledertype for meg selv, så folk ikke tror jeg er for innbilsk. Men jeg er en veldig ambisiøs person. Jeg har satt meg personlige mål. Laget har også gjort det, og de er ganske like, sier 24-åringen.

Sakho, som imponerte på stopperplass for Frankrike i sommerens verdensmesterskap, forklarer at han har fått svært god læring av å trene sammen med landslagsspillere fra veldig ung alder.

 – De er rollemodeller for meg. Jeg har spilt sammen med «Ibra» (Zlatan Ibrahimovic) i Paris Saint-Germain, med Franck Ribéry på landslaget, (Karim) Benzema, Patrice Evra og nå Steven Gerrard. De bidratt til utviklingen min, både som fotballspiller og menneske.

Denne sesongen har han imidlertid bare tre opptredener i Premier League, samt én i både ligacupen og Champions League. Sakho dannet stopperparet med Dejan Lovren da Liverpool banket Tottenham på bortebane i august, og da Aston Villa vant på Anfield to uker senere. Han fikk også spille mot Ludogorets, før han ble kastet inn i første omgang mot West Ham i hovedstaden.

Tidens yngste Ligue 1-kaptein

Mot Middlesbrough i ligacupen spilte han i to timer, og Sakho måtte selv ta ansvar under straffesparkkonkurransen. Han tok vare på forsøket fra ellevemeteren, som ble satt kontant og velplassert i mål foran The Kop. Men ansvar er ikke ukjent for VM-spilleren.

Allerede som 17-åring fikk han nemlig kapteinsbindet for Paris Saint-Germain mot Valenciennes, og stopperen står fortsatt oppført som tidenes yngste kaptein for et lag i den franske toppdivisjonen.

– Det øyeblikket kommer jeg alltid til å huske. Men i fotballen må man se fremover. Jeg er ikke 17 år lenger, jeg er 24. Karrieren min er annerledes nå. Alt jeg har oppnådd så langt, har gitt meg god erfaring, men nå må jeg komme videre og se fremover, påpeker han.

Sakho ble vraket fra troppen til Merseyside-derbyet i september, og han reagerte med å forlate Anfield like før avspark. Midtstopperen, som ba om unnskyldning via sosiale medier senere samme dag, pådro seg deretter en strekk i låret like etterpå, og han har derfor ikke vært med i noen av Liverpools ti siste kamper.

Det er fortsatt uvisst når Sakho vil være skadefri og tilbake i spill for de røde. I slutten av oktober meldte han at rehabiliteringen foregikk i hjemlandet, men Liverpool-ledelsen håper å ha ham klar i løpet av november.