- Ydmyk over å få spille for klubb og landslag

Etter en vanskelig tid i Chelsea spiller Daniel Sturridge fast for Liverpool. Spissen har scoret 21 mål på 24 kamper de røde denne sesongen. Nå spiller han også for Englands landslag.

Daniel Sturridge har kun Luis Suarez foran seg i kampen om Gullstøvelen.
- Jeg har lært mye av Luis, men jeg har fått muligheter til å spille nå, og det er viktigere enn noe annet, sier Daniel Sturridge til Liverpool Echo.

- Hvis du ikke får en mulighet, så kan du ikke levere. Hvis du ikke spiller når du er ung, er det vanskelig å få fremgang.

- Det handler om laget, ikke om meg selv. Det handler ikke om at jeg føler meg fantastisk eller noe slik. Jeg er bare ydmyk over å bli gitt en plattform til å spille for klubb og landslag.

- Seniorspillerne har hjulpet meg mye, og de har hjulpet alle de unge spillerne som har kommet inn i troppen. Vi vet ikke hvordan slike stunder er. De har vært gjennom alt dette før oss.

- Det er Guds nåde. Jeg er gir Gud æren. Jeg er velsignet. Jeg gjør bare det jeg pleide da jeg var en ung. Jeg har fått en plattform til å prestere, og jeg blir ikke for opprømt over noe.

- Jeg er ydmyk over alt det som skjer nå. Jeg er takknemlig overfor Gud og takknemlig overfor managerne som tror på meg. Jeg er fornøyd med hvordan alt går.

- Det har vært vanskelige tider, hvor det har vært meget vanskelig. Jeg er ikke et overmenneske. Jeg blir ofte nedbrutt, og jeg har hatt mange stunder hvor jeg har blitt opprørt over å ikke få spille og ikke få muligheter.

- Men det tilhører fortiden, og jeg gir Gud æren. Det har vært en lang reise for å komme dit jeg er nå, og jeg blir ydmyk av det hele.

- Når jeg får muligheter, gjør jeg det beste for å ta vare på dem. Jeg jobber så hardt som mulig og gir 100 prosent i hver kamp.

- Jeg tror det er viktig at unge spillere innser at det ikke kommer til å bli en lett reise. Du kommer til å ha opp- og nedturer. Min reise ser selvsagt ikke over. Jeg er ikke den komplette spiller. Jeg må fortsette å forbedre meg og stå på videre. Unge spillere må innse at de aldri kan stoppe å forbedre seg.

- Det spiller ingen rolle hva du oppnår, det er fortsatt mer å oppnå. Det spiller ingen rolle hvor mange mål du scorer, det er fortsatt flere mål og flere kamper. Alt er mulig dersom du har tro på deg selv og får muligheter til å vise hva du kan oppnå.

Daniel Sturridge scoret vinnermålet mot Danmark, og det var hans tredje mål på ti landskamper. Spissen er opptatt av å forbedre seg. Han studerer videoklipp av tidligere legender.

- Kvelden før kampen mot Danmark, så jeg klipp av Maradona for å få noen tips. Det er mange som inspirerer meg. Jeg ser klipp av mange spillere. Jeg har sett på spillere som Michael Owen, Paul Gascoigne, Pele, Ronaldo – alle disse eldre spillerne som har gjort det før meg.

- Det finnes ingen garantier for at jeg er på flyet til Brasil, men jeg jobber så hardt som mulig for å sørge for at jeg blir det.

Liverpool hadde fem spillere med fra start mot Danmark. Sturridge var ikke overrasket over hvor bra Raheem Sterling spilte.
- Raheem er en flott fyr. Jeg kommer godt overens med ham. Vi fleiper.

- Jeg tror det var lett for ham fordi han hadde klubbkapteinen spillende for landslaget sammen med seg. Han hadde også Jordan ved sin side, og det samme med Johnson.

- Jeg tror det føltes som å spille for Liverpool med hvordan vi startet der ute. Spillet hans er eksepsjonelt, og han kommer bare til å bli bedre.

- Dere ser nå at Raheem får mulighet til spille hver uke, og han blomstrer. For alle unge spillere er det viktig å spille regelmessig.