15 akademispillere fikk trene med førstelaget

Hele 15 spillere fra Liverpools akademi fikk trene med de gjenværende førstelagsspillerne i løpet av uken hvor det ble spilt landskamper.

- Vi ønsker ikke å føle oss hjemme på Melwood, for vår førsteprioritet er jobben vi gjør ved akademiet i Kirkby. Men Melwood er hvor spillerne ønsker å komme, så de hever seg på trening, spesielt når de har Steven Gerrard på sitt lag, eller når de spiller mot ham, sier U21-manager Michael Beale til Liverpoolfc.com.

- Det er fint å se våre unge spillere teste seg selv mot ham og de andre seniorspillerne. Det var luksus for oss å trene på Melwood denne uken. Vi hadde 14-15 spillere som fikk sjansen til å jobbe under ledelse av Brendan Rodgers, Colin Pascoe, Mike Marsh og resten av førstelagsstaben. Førstelagsspillerne var strålende med de unge guttene, og det betød mye for våre spillere, fortsetter han.

- Gerrard var der, og det var Mario Balotelli, Glen Johnson, Jose Enrique og Fabio Borini også. Det var en fantastisk opplevelse for guttene.

Nå håper Beale at inspirasjonen spillerne hentet på Melwood skal slå positivt ut når hans mannskap er vertskap for Southampton på Anfield i kveld. To av hans spillere fikk smake på spill med førstelaget på Anfield tidligere i høst, nemlig Jordan Williams og Jordan Rossiter, som debuterte i ligacupkampen mot Middlesbrough. Sistnevnte skal være klar for spill igjen etter en lyskeskade, og i likhet med Williams være aktuell til kveldens kamp mot The Saints.

- Om noen før sesongen hadde tilbudt meg å vinne U21-serien, men samtidig sagt at Jordan Rossiter og Jordan Williams ikke hadde fått sine debuter for førstelaget, ville jeg blitt skuffet. Min jobb er å utvikle spillere, sammen med Alex Inglethorpe og resten av akademistaben, slik at de blir aktuelle for førstelaget. Så lenge vi klarer å produsere spillere for førstelaget, er jeg fornøyd.

- At Rossiter og Williams fikk sine debuter ga oss et løft. Landskampavbrekk er fine for oss, fordi så mange av førstelagsspillerne er borte, og dermed får de unge spillerne som ikke er opptatt med landskamper være på Melwood i en lengre periode. Det er ikke bare snakk om en økt eller to, men de får være der i flere dager. De får vist manageren og førstelagsstaben hva de duger til, og det synes jeg Williams og Rossiter gjorde tidligere i høst. Det viste karakterstyrke og fikk vist at de kan å spille fotball.