Ajax skal ha fem prosent

Ajax har krav på fem prosent av overgangssummen om Luis Suarez selges. Barcelonaprofiler fortsetter å prate om spilleren. Spanske aviser fulle av Suarez-stoff.

Det er Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis som melder at Ajax har rett på 5% av en eventuell overgangssum dersom Suarez blir solgt. Dersom Liverpool skulle få de £75 millionene de krever, vil Ajax få £3,75 millioner av overgangssummen.

 

Barcelona er kjent for sin taktikk når de ønsker seg en spiller, der klubbprofiler uttaler seg om spilleren til tross for at han ikke er deres eiendom. I dag har Charles Puyol sagt:

 

«Luis Suarez? Han er en stor angriper. Jeg har spilt mot ham, og han er veldig vanskelig å markere.» 

 

Klubbpresident Josep Maria Bartomeu har også uttalt seg:

 

«At Luis Suarez beklaget for biteepisoden i VM? Det skal han ha ære for. Det er ikke lett å innrømme sine feil.» 

 

Etter at Liverpool og Barcelona startet samtalene om en overgang for Luis Suarez i går, er spanske og engelske aviser fulle av stoff om det som blir sommerens store overgang i verdensfotballen dersom den blir en realitet. Det er visepresident Jordi Mestre, Antoni Rossich og Raul Sanllehi som er i London.

 

«Liverpool ber om €88 millioner for Luis Suarez. De aksepterer ikke Alexis som del av avtalen ettersom de ønsker å bygge et nytt lag rundt engelske spillere.» 

E3

 

«Arsenal byr €25 millioner for Alexis Sanchez, som de har kommet til enighet om personlige betingelser med. Liverpool verdsetter ham til €30-35 millioner som en del av Suarez-avtalen.»

CatalunyaRadio

 

«Overgangen til Liverpool-angriper Luis Suarez (27) til Barcelona kan bli offentliggjort neste uke.»

Rac1

 

«Samtalene om Suarez har kommet langt, men en avtale er ikke forventet i dag. Verdesettingen på €80 millioner sank etter biteepisoden. Ingen spillere inkludert.»

CatalunyaRadio