Alberto dømt for fyllekjøring

Luis Alberto er fratatt førerkortet i 12 måneder og fått en bot på £1500 for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.

Luis Alberto Alconchel Romero har i Liverpool Magistrates' Court innrømmet å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand i morgentimene mandag 31. mars på vei hjem fra en venns bursdagsfest.

21-åringen, som kjørte en hvit Porsche, ble stoppet av politiet på Croxteth Drive da han så ut til å bruke mobiltelefon. Spanjolen virket heller ikke stø på rattet og var nær ved å kjøre på en trafikkøy. Han ble bedt om å gå ut av bilen og ta en alkotest. Den målte verdien på 61 mg var nesten det dobbelte av tillatte 35 mg.

- Herr Romero går ikke ut. Dette var første gang han har vært skikkelig ute siden han kom til Liverpool, uttalte advokat Michael Hogan i Liverpool magistrates’ court.

- Luis er ikke tidligere straffedømt og er ikke vant til sterk alkohol. Han har en moderat drikkevane. Han er profesjonell fotballspiller og vil få det vanskelig uten bruk av bil.

Dommer Richard Clancy la ned forbud mot bilkjøring i 12 måneder og beordret ham til å delta på et alkoholbevissthetskurs.

- Du har seks måneder til å bestå alkoholbevissthetskurset. Hvis det fullføres på seks måneder, vil straffen bli redusert til ni måneder, sa dommeren.