Allen ønsker ikke Olympiakos-reprise

Joe Allen håper Liverpool sikrer Champions League-avansement uten dramatikk.

– Det var et utrolig øyeblikk for Steven Gerrard og for klubben, sier Joe Allen om den dramatiske Olympiakos-kampen som sikret Liverpool avansement fra gruppespillet i Champions League i 2004.

Dramatisk i 2004

Liverpool måtte slå Olympiakos med to mål eller mer for å gå videre til cupspillet i turneringen, men et frisparkmål av Rivaldo ga grekerne ledelsen til pause. Scoringer av Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor snudde kampen, før Steven Gerrard banket inn 3-1-scoringen som sikret avansement helt på tampen. Anfield-klubben gikk så hen og vant turneringen.

I kveld må Liverpool slå Basel for å avansere i Champions League.

Les også: – Alt kan skje med seier mot Basel

– La oss håpe at det ikke blir like dramatisk denne gangen. Forhåpentligvis kan vi gjøre jobben og ta oss videre til sluttspillet, sier Allen til Liverpools offisielle nettsted.

Waliseren deltar i Champions League for første gang i karrieren, og midtbanespilleren som kom til Liverpool i 2012 henter inspirasjon fra klubbens historiske kamper i Europa før kveldens møte med Basel.

Les også: – Vi vet hva vi må gjøre

– Alle spillere drømmer om å være involvert i slike kamper. Det er noe vi ser frem til. Mye står på spill, men klubben har en rik historie av kamper som dette. Vi vet at vi må vinne.

Maner til tålmodighet

Allen tror Liverpool må forberede seg på å være tålmodige mot et bortelag som går videre med uavgjort. 24-åringen oppfordrer supporterne til å stille seg bak laget og gjøre det vanskelig for Basel.

– Vi må sørge for at vi gjør dette til en tøff kveld for Basel. Selvfølgelig kommer vi til å gå ut for å score et tidlig mål, men det kan hende at vi må være tålmodige. Det spiller ingen rolle når målet kommer, så lenge vi vinner til slutt. Alt det dreier seg om er å sikre seieren, understreker midtbanemannen.

Les også: Spår Gerrard fra start

Tapte i Sveits

Basel vant 1-0 i det omvendte oppgjøret på St. Jakob-Park, etter en scoring av Marco Streller. Allen lover at Liverpool-spillerne ikke kommer til å undervurdere sveitserne, samtidig som han påpeker at hjemmelaget stiller til kveldens kamp fulle av selvtillit. Fire kamper på rad uten tap har nemlig gitt laget en boost.

– Vi lærte oss en dyrkjøpt leksjon i bortekampen, men vi har utviklet oss siden den gang. Og nå er vi på hjemmebane, påpeker Allen, som gleder seg over at rødtrøyene har blitt mer solide defensivt.

– Det gir oss selvtillit. Tidligere har vi kanskje blitt for offensive når vi ikke har klart å score, noe som har gjort oss sårbare. Det har vi endret på. Vi har absolutt kvaliteten og ferdighetene til å score flere mål; det har vi vist tidligere. Det er bare et spørsmål om tid før vi finner tilbake til de gode taktene, sier han.

Les også: Ojo kan få plass på benken

Allen spår at hjemmefansen på Anfield får en sentral rolle i kveld.

– Fansen betyr mye i kamper som dette. Jeg har ikke spilt på Anfield i Champions League før denne sesongen, og det er noe spesielt. Vi spillere ber fansen om å gi oss den lille ekstra støtten, slik at vi sammen kan gjøre kvelden til en forglemmelig aften for Basel-spillerne.

Fire poeng så langt

To tap for Real Madrid (0-3 og 0-1), fire poeng mot Ludogorets (1-0 og 2-2) og et bortetap mot Basel (0-1) er fasiten etter fem kamper i Liverpools comeback-sesong i Champions League. Allen synes gruppespillet har vært tøft, men han krysser fingrene for seier og avansement i kveld.

– Å spille i Champions League er en stolt opplevelse. Det har kanskje vært vanskeligere enn vi hadde håpet, men det viktigste er at vi fortsatt har en sjanse til å gå videre. Det er veldig spennende. Fra et personlig ståsted, er det stort å være en del av det, avslutter han.