Både Chelsea og Manchester City vant

Chelsea tok over 1.plassen i Premier League etter 3-0 hjemme mot Stoke. Manchester City vant 4-1 mot Southampton og er kun poenget bak Liverpool. Leicester klar for Premier League.

Chelsea vant 3-0 hjemme mot Stoke. London-klubben tok ledelsen ved Mohamed Salah i det 30. minutt. Egypteren skaffet straffespark etter en time. Frank Lampard misbrukte ellevemetersforsøket, men midtbanespilleren var først på keeper Asmir Begovics retur og doblet ledelsen. Willian fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Manchester City slo Southampton 4-1 på Ethiad Stadium, men ett av målene var kontroversielt. På overtid i første omgang overså dommerne en klar offside, og Samir Nasri kunne gi City ledelsen 2-1.  Sekunder senere satte Edin Dzeko inn 3-1. Tidligere i kampen hadde Citys Yaya Toure og Southamptons Rickie Lambert scoret på hver sin straffe. Stevan Jovetic ordnet 4-1 ti minutter før slutt.

Chelsea passerte Liverpool og gikk opp på førsteplassen i Premier League. Liverpool vil ta tilbake tabelltoppen med minst ett poeng mot West Ham i morgen.  Manchester City er kun poenget bak Liverpool, men vil ha to kamper til gode på Chelsea og Liverpool etter morgendagen.

Stilling Premier League:
1. Chelsea             33 +41 72p
2. Liverpool            32 +49 71p
3. Manchester City 31 +55 70p

Leicester klar for Premier League
Leicester er klar for Premier League ettersom de hardeste rivalene tapte lørdag. Det er ti år siden sist Midlands-klubben var i øverste divisjon. Leicester slo Sheffield Wednesday 2-1 fredag, mens både QPR og Derby tapte lørdag. Burnley ligger klart best an til å bli det andre laget som rykker direkte opp.