Barca: «Vi gikk for Suarez før VM»

Barcelona innrømmer at de henvendte seg til Luis Suarez om en mulig overgang allerede før VM-sluttspillet i Brasil. Dro fordel av at hans agent er Pere Guardiola.

I England er det et uttrykk som heter «tapping up» når en klubb henvender seg til en spiller som er under kontrakt med en annen klubb uten tillatelse. Slik fotballen er i dag er det tilsynelatende noe alle gjør, men sjelden innrømmer. Liverpool ble bøtelagt for det i mars 2002, i forbindelse med kjøpet av Christian Ziege fra Middlesbrough i 2000.

 

The Mirror kjører i sin onsdagsavis saken om at Barcelona innrømmer «tapping up» av Suarez over hele baksiden.

 

- Vi henvendte oss til Suarez, og det var før VM. Vi fortalte ham at han var i den rette alderen, og hadde erfaringen. Det å spille for Liverpool gjorde at han spilte utrolig, og det var den rette tiden for ham å komme til vår klubb, til Barcelona, siteres klubbpresident Josep Bartomeu.

 

- Vi har visst i flere år at Luis Suarez likte klubben vår og liker byen - og vi hadde en fordel, med at agenten hans er Pep Guardiola sin bror. Han er fra Barcelona, har det i hjertet, så alt var perfekt og skapte en perfekt atmosfære som Luis Suarez aksepterte.

 

Han forteller at Barcelona ikke revurderte situasjonen etter bittet i VM.

 

- Vi revurderte ikke avgjørelsen, og fortalte det til Luis etter bittet. Han vet at det han gjorde var galt. Han beklaget, og det er veldig viktig for oss.

 

Luis Suarez ble tidligere denne måneden solgt til Barcelona for £75 millioner, men har på grunn av utestengelsen fra all fotball ikke blitt vist frem for sin nye klubb. Han ble straffet med fire måneders utestengelse etter biteepisoden i VM.