Blant topp tre

Steven Gerrard rangerer 5-1 seieren over Arsenal som en av de tre beste kampene han har vært involvert i under hele sin Liverpool-karriere. Sendte hilsen til Jansrud.

- Denne kampen er der oppe blant de beste jeg har vært involvert i. Jeg prøver å tenke tilbake om jeg kan huske en bedre kamp – spesielt i første omgang - i løpet av de siste 15 årene. Det er kanskje en eller to i Champions League som er i nærheten, men kamper blir ikke mye bedre enn dette. Denne kampen er definitivt blant de tre beste jeg har vært involvert i, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Vi møtte et lag som toppet ligaen, med spillere i verdensklasse, en som er verdt £42M. Jack Wilshere er en av landets store håp, som vi håper skal prestere i VM, og Cazorla en VM-vinner. Vi knuste fullstendig et topplag fra første til siste fløytesignal, fortsetter Liverpool-kapteinen.

- Rygger du mot Arsenal og viser dem for mye respekt, vil de drepe deg med sitt pasningsspill. De slo oss 2-0 i fjor, når vi viste dem for stor respekt.

- Brendan er den type manager som ikke vil akseptere at vi stopper på 4-0. Han tror på å drepe lag ved å spille fotball, og i pausen ville han at vi skulle gå ut og kjøre over dem igjen i annen omgang.

- Vi gjorde aldri det, da det var umulig på grunn av all den innsatsen, arbeidsinnsatsen og det høye tempoet vi la for dagen de første 45 minuttene. Det er umulig å gjøre noe slikt i 90 minutter. Men kampen var avgjort til pause.

Liverpools største seier over Arsenal på et halvt århundre betyr at Anfield-klubben nå bare er seks poeng bak den nye serielederen, Chelsea, når det gjenstår 13 kamper å spille.

- Ifølge Brendan er vi ikke med i tittelkampen. Han slo fast at vi ikke er det, og vi står alle bak Brendan. Vi lytter til hva vår leder sier, og når han sier at vi ikke er med i tittelkampen så er vi ikke det.

- Vi gjør det han sier, og han sier vi ikke er med i kampen om ligamesterskapet. Vi vil fortsette å kjempe for å komme inn blant topp fire, og så får vi se hvor det tar oss.

På onsdag venter en helt annen type test, i form av Fulham på Craven Cottage, for Gerrard og hans lagkamerater.

- Spørsmålet etter en prestasjon som den i helgen blir om vi kan motivere oss selv til å spille på noenlunde samme vis mot Fulham? Klarer vi det, vil vi gjøre det samme med Fulham. Men det er farlig å tenke slik. Vi presterte fantastisk bra mot Everton, og så klarte vi ikke å slå West Bromwich etter å ha tatt ledelsen. Vi burde ha klart å kontrollere den kampen i havn.

- Du setter deg mål, og du kan prestere eksepsjonelt bra i enkeltkamper, men det betyr ikke noe som helst dersom du ikke klarer å fortsette å spille bra og få noe ut av sesongen. Etter sesongslutt kommer vi ikke til å se tilbake på hvor gode vi var mot Arsenal dersom vi ikke er blant de fire beste.

- Vi kan nyte seieren, men vi må raskt komme oss videre, og forsøke å ta tre poeng mot Fulham.

Stevie G brukte for øvrig noe av søndagen til å sende tekstmelding til den ivrige Liverpool-supporteren Kjetil Jansrud, men gratulasjon av bronsemedaljen i utfor i OL. Dette på initiativ fra John Arne Riise, som skal fikse en signert GERRARD 8 trøye etter onsdagens kamp mot Fulham. - Kult, gleder meg til den skjorta kommer, gliser Jansrud til TV2.