Blitt offensiv av tidlig vingrolle

Alberto Moreno spilte i en offensiv kantrolle da han var yngre. Håper å score flere mål og bidra med flere assists. Vet han må forbedre sitt defensive spill.

Alberto Moreno scoret sitt eneste mål for Liverpool mot Tottenham. Mot Ludogorets sto han for målgivende til Mario Balotellis scoring.
- Alle spillere liker å score mål, og spesielt jeg ettersom jeg pleide å score regelmessig da jeg var yngre. Da spilte jeg lengre fremme, uttaler Moreno til Liverpoolfc.com.

- Som guttunge spilte jeg mer som ving eller ute på kanten på midtbanen, ikke som sideback. Jeg har alltid likt å score mål og bidra med målgivende, og det er hva en angripende sideback må gjøre.

- Jeg har scoret ett mål og har en målgivende på 12 kamper, så jeg tror min målsetting er å få mer enn fem mål og fem assists.

Moreno vet hvilket område han må forbedre seg.
- Kanskje defensivt. Jeg er en veldig offensiv sideback. Jeg er også veldig ung. Jeg har fortsatt mye å lære. Sammen med disse spillerne er jeg nødt til å lære. Jeg spiller også i en meget konkurransedyktig liga, slik at jeg kommer til å lære mye.

Brendan Rodgers oppfordrer ham til å være offensiv.
- Når vi skal ut på banen, sier han bestandig at jeg skal fremover og angripe så mye som mulig, men også være klar på at en sideback må forsvare seg.

- Den fundamentale jobben for en forsvarer er forsvarsspill, men ved første anledning skal jeg fremover og skape problemer lengre fremme på banen.