Brendan berømmer arbeidsmoralen

Sløvt forsvarsspill og sjansesløsing kostet Liverpool tre poeng, tror manager Brendan Rodgers.

– Det er ikke ofte man kommer til Old Trafford og skaper så mange sjanser. Jeg synes ikke vi fortjente å tape 0-3, men de var mer effektive enn oss. I fjor vant vi er uten å skape halvparten så mange sjanser som i dag. Keeperen deres var banens beste spiller, og det forteller vel alt, sa Brendan Rodgers på pressekonferansen etter kampen, ifølge Liverpools offisielle hjemmeside.

Les også: Johnson strakk lysken

Liverpool-sjefen uttalte før kampstart at han hadde tatt ut laget med hensikter om å skape målsjanser på Old Trafford. Rodgers sa seg derfor fornøyd med hvordan laget fremsto offensivt, selv om han ikke var fornøyd med måten hans elleve utvalgte forsvarte seg på.

Skuffet over baklengsmålene

– Jeg er skuffet over det første og det tredje målet vi slipper inn. Det andre målet var offside og skulle ha vært annullert. Det var en dårlig avgjørelse på et viktig tidspunkt i kampen, sier nordiren.

Les også: Carragher slakter Coutinho

Rodgers fortalte pressen at han er tilfreds med innsatsen og arbeidsmoralen til spillerne.

– Vi kunne ikke ha jobbet noe hardere. Om vi ikke hadde gjort feil, ville kampen ha blitt mye jevnere. Når man skaper så mange sjanser, forventer man å score to eller tre mål, men det ville seg bare ikke. Det oppsummerer vel bare sesongen vår så langt. Vi har ikke scoret nok mål, og det setter press på laget. Et baklengsmål kan føre til at man begynner å tenke at man selv ikke kommer til å score.

Roser Sterling

Raheem Sterling var livlig og ga Manchester United-forsvaret problemer, særlig i første omgang, men unggutten maktet ikke å tegne seg på scoringslistene. De tre duellene mellom Liverpools stjerneskudd og United-målvakt David de Gea endte alle med seier til spanjolen.

Les også: Lysglimt fremover på banen

– Jeg synes gutten var strålende i dag. Han spilte sentralt i banen, slik at han kunne bevege seg på tvers, i bakrom eller komme imot. Det gjorde han bra. Han skapte sjanser for seg selv. Raheem er en vidunderlig ung spiller, som kommer til å få seg en hvil etter hvert. Men for øyeblikket er han vår viktigste katalysator i laget. Han ser fortsatt frisk ut, og han jobber bra, skryter Rodgers.

Kunne ikke bedt om mer

Liverpool gikk ut i det Brendan Rodgers omtaler som en 3-4-3-formasjon. Nordiren forklarer det med at han ønsket flere spillere sentralt og høyt i banen. Med fart på flankene følte Liverpool-bossen at han kunne rettferdiggjøre formasjonsendringen, som tok Manchester United litt på senga fra start.

Les også: Rodgers hyller United-keeper de Gea

– Vi lå under til pause, men jeg synes at vi var det beste laget. Kanskje kunne vi ha vist litt mer kvalitet med den siste pasningen, men jeg følte at vi hadde muligheter til å score. I andre omgang handlet alt om den neste scoringen. 3-0-målet gjorde det vanskelig for oss, men spillerne fortsatte å kjempe helt til siste slutt. Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra dem, sier Rodgers, ifølge Liverpools offisielle nettsted.