City med grep om ligatittelen

Manchester City slo Aston Villa i hengekampen på Etihad Stadium i kveld, og har ni fingre på ligatroféet. Liverpool er to poeng bak når det gjenstår én serierunde.

Aston Villa forsvarte seg bra helt til det var spilt 64 minutter. Pablo Zabaleta lurte seg inn bak Matthew Lowton som ikke hang med, og fant Edin Dzeko foran boksen. Det målet sendte City opp på 83 poeng - to foran Liverpool. I tillegg har de lyseblå langt bedre målforskjell enn Liverpool, og vil dermed vinne sin andre ligatittel på tre sesonger dersom de unngår tap mot Sam Allardyce sitt West Ham på søndag.

 

I det 72. spilleminutt var Edin Dzeko på rett plass til rett tid inne i boksen igjen, og satte inn 2-0. Stevan Jovetic økte til 3-0 i det 89. minutt, før Yaya Touré scoret 4-0 etter et fantastisk raid på overtid. De lyseblå har dermed 100 ligamål denne sesongen. Ett mer en Brendan Rodgers sitt lag.

 

De røde må dermed stole på Andy Carroll og West Ham dersom de skal ha mulighet til å vinne sin første ligatittel på 24 år. Dagens resultat gjorde at Chelsea ikke lenger kan vinne ligaen.