Coady er åpen for nytt utlån

Conor Coady mener han vokste stort som spiller på utlånet til Sheffield United, og er åpen for et nytt utlån denne sesongen. Nyter hvert sekund av pre-season.

Forrige sesong spilte Conor Coady 50 kamper for Sheffield United, og scoret seks ganger for League One-klubben. Laget spilte seg til semifinale i FA cupen, hvor Steve Bruce sitt Hull City ble for sterke.

 

- Jeg trengte virkelig det året borte. Det var enormt når det kommer til utviklingen min, og det å vokse opp både som spiller og person. Jeg kan ikke være mer takknemlig overfor Sheffield United. Alt med det var fantastisk - alt fra spillerne, til manager, støtteapparat og supporterne. Alle var strålende med meg, sier Coady i et intervju med Liverpool Echo fra klubbens treningsleir på Harvard i Boston.

 

- Forskjellen mellom akademifotball og Football League var veldig stor. Da jeg først dro dit var det et stort sjokk. Det går veldig fort, og folk er helt oppe i ansiktet på deg. Du forstår raskt hvor mye det betyr å vinne kamper, og du lærer hvordan du gjør det. Det betyr alt for spillerne der.

 

- Jeg føler at spillet mitt hadde godt av det. For meg som person handlet det om å få ballen i tette situasjoner, og Nigel Clough likte at du spilte. Han ville at jeg skulle komme  meg fremover og score mål. Jeg kom meg inn i boksen mye oftere, og trivdes i den rollen.

 

- Det hadde litt av alt. Kamp mot nedrykk, et strålende cupeventyr, og så luktet vi på playoff. Det å spille på Wembley var utrolig, og noe jeg aldri vil glemme. Det var høydepunktet, men alt med det året var flott. Alle unge spillere vil ta nytte av en slik erfaring, og jeg mener det er noe alle unge spillere må gjøre.

 

21-åringen har så langt to førstelagskamper for LFC - men vet at nåløyet i klubben nå er enda mindre, etter at de røde har forsterket midtbanen i sommer med Adam Lallana og Emre Can.

 

- Jeg har vært Liverpool-supporter hele livet. Det å se hva Liverpool gjorde forrige sesong gjorde meg og alle supportere veldig stolt. Jeg så hver kamp, og gikk på så mange som jeg kunne. Måten de spilte på var en fryd for øyet, og med toppspillerne de henter inn nå kan de bare bli bedre. Som klubb forbedret vi oss kraftig i fjor, og det er hva vi ønsker hver sesong.

 

Han er åpen for et nytt utlån neste sesong.

 

- Jeg snakker ofte med manageren, og han forteller hva han ønsker fra de unge spillerne. I år handler det om at jeg skal jobbe hardt, og komme i så god fysisk form som mulig. Et nytt utlån er en mulighet, men vi får se hva som skjer.

 

- Alle vet hvor stor denne klubben er. Du kan bare lære av å trene med kvalitetsspillerne vi har her.

 

Dagens store nyheter er at Steven Gerrard legger opp på det engelske landslaget.

 

- For meg personlig har Steven vært mitt i idol i min levetid. Jeg har alltid sett opp til ham, som spiller og kaptein. Han er helt på toppen av listen. Han har trolig vært Englands beste fotballspiller i min levetid, og utvilsomt Liverpools beste spiller. Forhåpentligvis vil avgjørelsen hans sørge for at han kan fortsette med Liverpool og ta det ene steget videre.