Coady håper på nye sjanser

Endelig fikk han spille i Liverpool-drakt igjen: Nå vil Conor Coady vise hva han har lært på utlån for å få den samme sjansen på førstelaget som kompisene sine.

– Du har sett hva manageren gjør, sier 21-åringen.

Han sikter til at Brendan Rodgers lar unge spillere, slik som Raheem Sterling, Jon Flanagan og Jordon Ibe, få prøve seg på førstelaget til Liverpool i Premier League-kamper. Nå håper Coady han klarer å imponere manageren nok til å gi ham noen sjanser neste sesong.

– Forhåpentlig klarer jeg å fortsette den harde jobbingen, fortsette å utvikle meg, og så får vi bare se hva som skjer. Man ser at de unge spillerne gjør en strålende jobb når de får sjansen. Vi har noen virkelig fantastiske spillere i ung alder her. Jeg må bare fortsette å arbeide og bli bedre, så får jeg forhåpentligvis den sjansen, forklarer midtbanespilleren.

– Hjulpet meg som spiller og person

Coady fikk spille hele 50 kamper på utlån hos Sheffield United denne sesongen, og selv om han i utgangspunktet ikke skulle være der så lenge, kom han tilbake til Merseyside først etter Championship-sesongen var ferdigspilt.

– Det har hjulpet meg svært mye som spiller og som person, sier han.

– Jeg håper jeg kan få vist hva jeg har lært i løpet av låneoppholdet når jeg nå er tilbake her. Klubben var fantastisk, og jeg har ingenting annet enn positive ting å si om Sheffield United.

– Elsket hvert minutt

Tidligere denne uka var Coady på banen i Liverpool-trøye igjen, og han spilte samtlige minutter da Shamrock Rovers ble banket 4–0 foran mer enn 40.000 tilskuere på Aviva Stadium i Dublin.

– Hvordan var det å spille for Liverpool igjen?

– Det var fantastisk. Det var i tillegg en flott bane, og med så mange supportere til stede kan man ikke gjøre noe annet enn å like det, forteller han.

– Det var stort for meg. Jeg har vært en Liverpool-supporter selv siden jeg var gutt, så å få spille for førstelaget, uansett hva slags kamp det, er en fantastisk opplevelse. Jeg elsket hver eneste minutt av det, sier han smilende.

* Conor Coady har tidligere vært fast på aldersbestemte Liverpool-lag. Han var kaptein på U21-laget før han reiste på utlån. I fjorårssesongen fikk han to førstelagskamper – borte mot Anzji Makhatsjkala i Europaligaen og borte mot Fulham i Premier League.