Coates sliter med lårskade

Sebastian Coates sliter med en lårskade, og har spilt bare 45 minutter for Sunderland etter at han ble utlånt fra Liverpool.

The Shields Gazette melder at Sunderland vil foreta flere tester av Coates sitt problematiske høyre lår, etter at han ikke klarte å spille mer enn 45 minutter i sin Sunderland-debut mot Stoke i Capital One Cup i forrige uke. Uruguayaneren ble byttet ut i pausen, for å være føre var.

Lokalavisen i Sunderland slår fast at midtstopperens skade ikke er alvorlig, og han har vært i stand til å delta på de fleste treningsøktene med sin utlånsklubb. Men visse bevegelser gir Coates smerter i låret, og derfor akter Sunderlands medisinske stab å foreta grundige undersøkelser for å komme til bunns i problemet.

- Det er ikke alvorlig. Vi byttet ham ut mot Stoke for å være føre var. Vi må få sjekket noen ting til, sier Sunderland-manager Gus Poyet til The Gazette.

- Dette er en merkelig skade. Han kan gjøre 90% av det vi ber ham om. Men det er en spesiell bevegelse som fører til at han kjenner smerter.

- Vi vil se om vi kan gjøre ytterligere tester, for å finne ut om alt er som det skal være. Det vil være synd om han ikke kan spille.

Coates fikk ødelagt korsbåndet i kneet sommeren 2013, og det tok lang tid før han kom tilbake fra den skaden. Midtstopperen tilbrakte siste del av fjorårssesongen på lån hos moderklubben Nacional, der han jobbet seg tilbake i form og fikk noen kamper på tampen av sesongen. Poyet insisterer imidlertid på at 23-åringens lårskade ikke er relatert til korsbåndsskaden.

Problemet sitter på undersiden av den såkalte quad-msukelen på fremsiden av låret, og Coates kjenner kun til skaden når han er involvert i krevende bevegelser for denne muskelen.

- Problemet sitter veldig, veldig dypt under quad-muskelen, forklarer Poyet.

- Han kan løpe og spurte. Men når han havner i situasjoner der han virkelig kjemper med en spiss og strekker seg eller slår en lang ball, får han problemer.

- Han kan trene praktisk talt hver dag. En dag ba jeg ham bare slå pasninger med venstrefoten, og jeg spurte ham om han kjente smerter da, og han svarte nei.

- I Stoke-kampen havnet han i noen duller med spissen, men han ble aldri liggende skadet eller måtte gi seg. Men han kjente til skaden. Han følte ubehag.