Critchley henter inspirasjon fra førstelaget

Liverpools U19-lag må vinne med to mål mot Basel i UEFA Youth League i dag.

Liverpool-juniorene må slå Basel med to mål på Langtree Park i St. Helens for å avansere til sluttspillet i ungdomsutgaven av Champions League. Trener Neil Critchley har bedt spillerne sine hente inspirasjon fra A-lagets 3-1-seier mot Olympiakos for ti år siden.

Les også: Også U19 må vinne

– Vår situasjon minner veldig om førstelagets utgangspunkt mot Olympiakos, så vi bør bruke den kampen som inspirasjon. Vi må vinne kampen med to mål, noe som borger for et interessant oppgjør, sier Critchley i et intervju med Liverpools offisielle nettsted.

Spent på motstanderen

U19-sjefen er nysgjerrig på hvordan Basel angriper oppgjøret, siden sveitserne vil gå videre med både uavgjort og ettmålstap. I det omvendte oppgjøret vant Basel 3-2, etter å ha scoret to ganger i sluttminuttene. Critchley føler seg trygg på at Liverpool scorer i ettermiddag.

– Vi må score mål og angripe, men vi kan ikke miste hodet. Det ligger an til å bli en interessant kamp. Selv om Basel skulle score, endrer det ikke forutsetningene. Vi må score mål og forsikre oss om at vi klarer å holde tett bakover på banen. Vi vet vi kan score, sier treneren.

Les også: Ojo kan få plass på benken

Berømmer turneringen

Critchley roser også konkurranseformen UEFA Youth League, som han mener hjelper å ruste klubbens unge spillere til å ta steget opp på førstelaget. Derfor ønsker han ekstra sterkt å avansere fra gruppespillet.

– Det er en fantastisk turnering, som vi er priviligerte som får lov til å delta i. Vi ønsker å fortsette å utsette spillerne våre for denne type kamper – der resultatet virkelig betyr noe, avslutter U19-treneren.

Kampen på Langtree Park i St. Helens har avspark klokken 15.00 norsk tid. LFCTV-abonnenter kan se kampen direkte. Sendingen starter en halvtime før oppgjøret rulles i gang.