Da Kuyt sendte Man Utd ut av FA-Cupen

Etter to exit i 3.runde av verdens eldste fotballturnering, i 2010 og 2011, fikk Liverpool sin revansje mot Manchester United i 4.runde i 2012.

I en skuffende siste sesong med Rafa Benitez som manager, røk Liverpool ut for Reading på første hinder av FA-Cupen i 2009/10. 1-1 borte ble til et sjokkerende 2-1 tap på Anfield i omkampen.

3.runde av FA-Cupen i 2010/11 var en langt større anledning, da Kenny Dalglish nærmest kom direkte fra et Cruise for å gjøre comeback som manager på Old Trafford. Et tidlig og kontroversielt straffespark, forårsaket av Daniel Agger, ga imidlertid ikke den gjenkomsten for King Kenny som man drømte om.

Agger og Liverpool skulle imidlertid slå tilbake året etter. En fredagskamp mot Oldham hadde gitt 5-1 seier og et nytt møte med Manchester United, denne gang i 4.runde, og denne på Anfield.

Midtveis i 1.omgang headet Daniel Agger inn ledermålet på en corner fra Steven Gerrard. Park utlignet imidlertid for gjestene kort tid før pause.

I en tett 2.omgang, slik det gjerne er mellom disse rivalene, eksploderte det i en ikke altfor velspilt kamp to minutter før ordinær tid var omme. Et langt fremspill fra Pepe Reina ble stusset videre av Andy Carroll, til Dirk Kuyt som kontant satte ballen forbi David de Gea og inn ved den nærmeste stolperoten.

Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (7), Kelly (7), Carragher (5) (Kuyt 63), Skrtel (8), Agger (8), Enrique (5), Gerrard (7) (Bellamy 72), Henderson (6), Downing (6), Maxi (5) (Adam 63), Carroll (8 LB)
Mål: 1-0 Agger (21), 1-1 Park (39), 2-1 Kuyt (88)

Liverpools cupferd endte med semifinaleseier mot Everton på Wembley, før Chelsea trakk det lengste strået med 2-1 seier i finalen på samme arena.

I morgen: Brendan Rodgers får sin lærepenge.