Dårligst statistikk med Webb

Liverpool Echo har sett på Liverpools resultater de seneste fem årene når kampene har blitt ledet av de ulike FIFA-dommerne i Premier League. De røde kommer dårligst ut med Howard Webb.

Howard Webb har dømt Liverpool fire ganger denne sesongen. Det har blitt seier mot Sunderland, men tap mot Hull, Chelsea og Arsenal (FA-cup). Både mot Chelsea og Arsenal følte Liverpool seg snytt for soleklare straffespark. Mot Chelsea ble Suarez felt av Samuel Eto’o, og mot Arsenal ble Liverpool-spissen stoppet av Alex Oxlade-Chamberlain.

De seneste fem årene har Liverpool tapt hele 14 av 22 kamper ledet av Howard Webb. Bare seks oppgjør har endt med seier.

Til sammenligning er statistikken med de andre FIFA-dommerne i Premier League langt bedre. Siden 2009/10 har Liverpool vunnet ti og bare tapt fire kamper under Lee Probert. Av 21 kamper med Martin Atkinson er ni vunnet og seks endt uavgjort.

Liverpool har bare tapt én kamp med hver av Andre Marriner og Michael Oliver på henholdsvis 16 og 13 kamper.

Det må legges til at Webb ikke har skylden for 14 tap. Hans prestasjoner betydde for eksempel lite da Liverpool tapte 0-2 mot Everton i oktober 2010 og da QPR snudde 0-2 til 3-2-seier i mars 2012. Den sortkledde ble også lite lagt merke til da Liverpool beseiret Everton 2-1 i FA-cupsemifinalen i 2012.

Bare seks seirer på 22 kamper reflekterer også at Liverpool har vært et lag med gjennomsnittlig 12 tap per sesong de seneste sesongene.

Webb anses som en toppdommer, og blir derfor også plukket ut i toppkamper der sannsynligheten for tap er større. Av de 22 kampene dømt av Webb siden 2009/10 har 15 vært mot Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Everton.

I perioden mellom 2004/05 og 2008/09 tapte Liverpool faktisk bare to av 19 kamper ledet av Webb.