Debatten raser om Suarez

Meningene er delt om Luis Suarez sin fremtid i klubben etter nok en kontroversiell episode. Avstemning viser at supporterne er 50/50 på om angriperen bør bli i klubben.

Mot ti italienske spillere jaget et frustrert Uruguay det ene målet som ville sørge for avansement fra gruppe D - da Luis Suarez tilsynelatende bet Juventus-stopper Georgio Chiellini. Målet fikk de to minutter etter biteepisoden, men det er Suarez som nå preger nyhetsbildet, heller enn at de lyseblå skal møte Colombia i 8.delsfinalen.

 

Den kommer Luis Suarez sikkert til å miste, etter at FIFA i morgentimene i dag har åpnet disiplinærsak mot 27-åringen. Engelske tabloider spekulerer i en straff 24 kamper til to år. Norske supportere er delt i synet på hva som nå bør skje med lagets store stjerne.

 

På avstemningen KopVote her på liverpool.no er spørsmålet «Ønsker du at LFC skal beholde Luis Suarez etter nok en bitehendelse» - og etter 4251 stemmer sier 49,21% ja - mens 50,79% mener at nok må være nok.

 

På sosiale medier raser debatten. Innleggene under er hentet fra supporterklubbens facebookside:

 

«Saken om Suarez handler opplagt om en av verdens beste fotballspillere som har en missing link når adrenalinet koker (evt en ekstra link).... Jeg er lei meg, men vender ikke fyren ryggen... Han har klart seg førsteklasses under Brendan Rogers. Ikke noe tull. Men det klikker opplagt i visse og urforutsigbare sammenhenger. Nå er ikke Suarez den eneste fotballspiller det klikker for...og det finnes de som er verre for fotballen og dens utøvere; de beregnende, usportslige...; filmerne, slakterne med sine hodeløse beinbruddstaklinger...f.eks. Suarez er lett å ta...så da blir han tatt... Håper FIFA gir ham kort suspensjon og tar en klok 1:1 med spiller og klubb og sørger for en plan som inkl behandling, slik at fotballen ikke mister en av sine største underholdere.»

Øivind Breen

 

«Det fins vel grenser for hva en klubb kan tolerere,men er redd for at markedsverdien hans sank til Heskey-nivå,og at han kommer til og bli på Anfield. Desverre ødela han nå alt han klarte og bygge opp i løpet av 2013-14 sesongen,og nå et resterende muligheter sannsynligvis brukt opp. For hans engen del burde han få spille i Spania,selv om det smerter meg og si det om fotballspilleren Suarez....der er det ingen ved siden eller over! Men mannen må ha hjelp....proffesjonell hjelp!!»

Stig Flagstad

 

«Pffft.. blir helt paff.. nå må klubben kvitte seg med han her.. driter i hvor mange mål han scorer, han ødelegger klubben sitt rykte hver gang han gjør disse tingene..»

Emil Strand Fallet

 

«Idiotisk, men me veit at han er ein type som kortsluttar. Han har gjort dette før og kome tilbake. Heng ikkje fyren. Biting er flaut og primitivt, men andre set inn karrieretruande taklingar eller skallar ned motspelarar. Suarez får sona kampane han får, og neste sesong vera med å føra Liverpool til PL-gull.»

Tor Jæger Koppang

 

«Helt utrolig at en av verdens beste spillere skal sette karrieren sin på spill pga sånne dumme ting.. Men, som det sies over her så er det en vanskelig situasjon pga han stiller klubben i et dårlig lys og hvorfor skal vi støtte han foran klubben? 

 

Men, det er jo tydelig at denne mannen trenger hjelp! Det er vel få fotballspillere som har opplevd så mye pes i engelsk media som det Suarez har opplevd! (Noe med rette dog) 

 

Er veldig frustrerende at nå som folk hadde begynt å glemme den forrige episoden, alle trodde LFC hadde fått skikk på han og folk hadde begynt å få øynene opp for hvilken fantastisk fotballspiller han er, så går han hen og gjør noe sånt igjen! Er vel bare til å vente på dommen fra FIFA..»

Therese Kvalvik

 

«Vi støttet ham mot Evra. Vi støttet ham sist gang han bet. Vi støtter ham når han blir meid ned, men overspiller. Og så betaler han tilbake ved å bite IGJEN! Tillit og respekt er en to-vei ting. Han har sviktet de som er glad i ham, men mest av alt har han sviktet seg selv. Gudebenådet fotballspiller, men det er tydelig at ikke alle sikringene er skrudd skikkerlig til i den toppetasjen der. Gi ham hjelp, men dette bør være absolutt aller siste sjansen hans. PS. Hvis FIFA skal markere seg og gi ham strengeste straff, to år utestengelse fra all fotball, er karrieren hans så godt som over. Da vet jeg pokker hva vi skal gjøre…»

Per Arild Davidsen

 

«Det virker som mange supportere støtter Suarez uavhengig av hva han gjør. De argumenterer med at det "The Liverpool way", You'll never walk alone, han trenger hjelp, vi må kunne tilgi, dette skjedde på landslaget så da er det greit, m.m. Argumentene er mange, og både gode og dårlige, men, og her kommer et stort MEN. Jeg tør påstå at dette hadde aldri skjedd hvis dette var en spiller som slet benken. Da hadde argumentene vært mange for at klubben skulle kvitte seg med spilleren ASAP. Dette blir feil i mitt hode. Suarez har satt fotballen, og ikke minst LFC i et veldig dårlig lys atter en gang. Denne siste hendelsen kan føre til at han blir utestengt fra all fotball i lang tid. Dette kan føre til at vi må klare oss uten en spiller i lang tid. Hvis klubben ønsker og selge Suarez så blir vel det nesten umulig denne sesongen. Litt av en situasjon Suarez har satt klubben i, men det blir vel omsider glemt når han en gang er tilbake og starter med å bøtte inn mål.»

Raymond Johansen

 

«Hvor mange ganger skal slik oppførsel aksepteres?? Nok er nok. Riktignok en utmerket fotballspiller, men jeg tror ikke LFC er tjent med å ha en slik spiller i sin tropp. Har støttet Suarez til nå, men nå er det slutt. Er det 85 mill. pund Barselona byr? Selg, vi klarte oss bra i høst under hans karantene. Ingen er uerstattelig.»

Erik Johansen
 

Twitter eksploderte da hendelsen fant sted i går kveld.

 

«Dette bittet er Suàrez' formelle transfersøknad vekk fra Liverpool. Og vet du hva? Nå er det faktisk nok. Bare dra.»

Eirik Z. Østby 

 

«Liverpool har gjort alt dem kan for å forme Suarez til en bedre person. Legg han se ikke langflat og beklage no, burde han selges.»

Petter Sjåholm