Echo: Neppe nytt forsøk til sommeren

Selv om Brendan Rodgers ikke utelukker at Liverpool kommer til å gjøre et nytt forsøk på å sikre seg Yehven Konoplyanka til sommeren, anser lokalavisen Liverpool Echo det nå som lite sannsynlig at ukraineren noen gang blir Liverpool-spiller.

Rodgers mener at Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, gjorde alt han kunne for å sikre seg ukraineren nå i januar. Liverpool innfridde utkjøpsklausulen som var nedfelt i Konoplyankas kontrakt. Den var ifølge Echo på 15 millioner euro. 24-åringen bestod den medisinske testen, og hadde blitt enig med Anfield-klubben som sine personlige betingelser. Overgangen fikk imidlertid ikke i orden fordi Dnipros eier Ihor Kolomoyskyi nektet å undertegne papirene.

Dnipros administrerende direktør Andriy Rusol hevdet etterpå at Liverpool ikke hadde overført pengene i tide, men Liverpool Echo har sett papirer som bekrefter at hele beløpet på 15 millioner euro var overført over to timer før overgangsvinduet stengte på fredag.

- Klubben gjorde alt den kunne for å få tak i spilleren, sier Brendan Rodgers til Echo.

- Både vår sjefsspeider, vår administrerende direktør og vår lege var i Ukraina for å fullføre overgangen. Fra vårt ståsted gjorde Ian Ayre en strålende jobb i forhandlingene. Jeg har sett det har blitt påstått at det var problemer med betalingen, men det stemmer ikke. Handelen ble bare ikke gjennomført, fortsetter Liverpool-manageren.

- Jeg føler virkelig synd på spilleren, for han var tydelig desperat etter å fullføre overgangen. Men nå er sjansen borte. Vi vil vurdere situasjonen på nytt til sommeren, sier Rodgers.

Manageren nekter for at han er misfornøyd med hvordan klubben har håndtert transfervinduet, der Liverpool tapte kampen med Chelsea om Mohamed Salah, i tillegg til at Konoplyanka glapp i siste time.

- Dersom jeg hadde vært frustrert ville jeg ha latt dere få vite det. Dette er en klubb hvor folk står sammen på lang sikt, og vi vil ikke la oss påvirke av det avisene skriver. Dersom jeg har et problem eller noe jeg vil ta opp trenger jeg ikke å ringe til journalister og gi de hint om dette. Har jeg en sak jeg vil ta opp, gjør jeg dette med eieren.

- Jeg sa det ville være fint om vi kunne få noen forsterkninger, men slik gikk det ikke. Det som skjedde i går betyr ikke noe nå lenger. Jeg må jobbe med de spillerne jeg har her. Vi har 14 kamper igjen av sesongen, og vi er fortsatt i en god posisjon. Troppen er veldig fokusert på å nå målene vi har satt oss, så vi har ikke råd til å tenke på hva som ble gjort eller ikke ble gjort.

Etter det som skjedde i Ukraina på fredag anser Liverpool Echo det nå som lite sannsynlig at Liverpool vil gjøre et nytt forsøk på å sikre seg Konoplyanka til sommeren.

- Det vil utvilsomt være flere spillere på markedet til sommeren, men det vil ikke hindre oss fra å vurdere saken på nytt. Det betyr ingenting nå. Jeg fokuserer ikke på dette. Det har ingen hensikt å se seg tilbake, avslutter Rodgers.