Ekspert: – Suárez klarer maks én time

Når Uruguay og England barker sammen torsdag kveld, har det kun gått fire uker siden Luis Suárez ble kneoperert. Derfor settes det spørsmålstegn på kampformen.

Det er vanlig å måtte belage seg på fire til seks uker rehabilitering etter en meniskoperasjon lik den Suárez var igjennom i slutten av mai. For Suárez har tiden før verdensmesterskapet blitt brukt til å ikke belaste kneet og generell opptrening. Han ble avbildet på trening med resten av laget så sent som for tre dager siden.

Ifølge Michael Davison, spesialist på fotballskader, kan vi forvente at Suárez klarer å spille mellom 30 og 60 minutter mot England kommende torsdag. Om han starter eller blir byttet inn, kommer an på dagsformen – hvor mye han og Uruguay vil risikere – og taktikk.

– Kneet sannsynligvis bra igjen

Davison er også administrerende direktør i London-baserte Isokinetic Medical Group, et behandlingssenter for fotballskader i samarbeid med FIFA. I The Telegraph skriver han at selve skaden trolig ikke vil være et problem hvis hevelsen er borte og musklene fungerer som de skal, men at det er kampformen som avgjør om hvor lenge spissen orker å løpe.

Det som er helt sikkert, er at formen ikke er hundre prosent. Suárez har ikke spilt en kamp siden Newcastle ble slått på Anfield i Premier League-avslutningen 11. mai.

Men hvis det kun er formen som bestemmer, vet England-spillerne hvor mye Suárez er i stand til å motivere seg selv foran en kamp – spesielt med omstendighetene tatt i betraktning.

Les også: Uruguay-sjefen avventer: – Vi får se

Juventus-spiller Arturo Vidal gjennomgikk den samme operasjonen to uker før Suárez, og Davison sammenlikner situasjonen med chileneren, som fikk én time på banen i VM-kampen mot Australia natt til lørdag. Kneet hans virket å være bra, men kampformen var ikke på topp.

Suárez var på benken i Uruguays kamp mot Costa Rica lørdag kveld, og selv om laget lå under ut i 2. omgang, valgte søramerikanerne ikke å kaste innpå landets beste fotballspiller – vel vitende om at det i hvert fall skal spilles ytterligere to kamper denne måneden.

Det eneste Liverpool kan håpe på, er at spilleren og Uruguay er fornuftige når han endelig får sitt comeback, skriver Davison.

Se VM-troppene: UruguayEngland

Uruguay mot England sparkes i gang torsdag kl. 21.00 på TV 2. Der kan, med maksimal uttelling, hele åtte Liverpool-spillere være på banen samtidig!