Erklærer seg skyldig

Mario Balotelli ble tiltalt av Det engelske fotballforbundet (FA) i forrige uke. Nå erkjenner Liverpool-spissen at Instagram-meldingen var upassende, og har bedt FA om å slippe høring.

Spilleren har ifølge The Telegraph sendt et brev til fotballforbundet med en lengre forklaring om innlegget, med håp om en mildere straff. Intensjonen med bildemeldingen var, i motsetning til det tiltalen sier, nemlig å støtte antirasisme.

Liverpool håper FA går med på at heller Balotelli var naiv, ikke bevisst provoserende, rasistisk eller antisemittisk, og klubben krysser fingrene for at forklaringen hans fører til en bot istedenfor karantene.

Balotelli la mandag i forrige uke ut et bilde av spillfiguren Super Mario med overskriften «Ikke vær en rasist» – etterfulgt av: «Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger som er skapt av japanske folk, som snakker engelsk og ser ut som en meksikaner.» Nederst på bildet stod det samtidig: «… hopper som en svart mann og plukker mynter som en jøde.»

Se bildet han publiserte her

Italieneren slettet bildet umiddelbart etter noen kritiske svar på Instagram og Twitter, og la i tillegg vekt på at moren hans er jødisk.

Dette er paragrafen landslagsspilleren er tiltalt for:

«Deltakerne anses som ansvarlige for eventuelle innlegg på kontoen sin. Det faktum at et innlegg kan ha blitt skrevet og publisert av en tredjepart vil ikke nødvendigvis stå i veien for at disiplinære tiltak blir iverksatt. I tillegg kan retweeting av en annen persons innlegg føre til disiplinærtiltak dersom kommentaren er upassende. Å slette et upassende innlegg, vil ikke nødvendigvis forhindre at tiltak blir iverksatt.»