Et skritt nærmere «nytt» Anfield

En planleggingsrapport anbefaler Liverpools søknad om utvidelse av Anfield. LFC håper arbeidet kan begynne rundt årsskiftet, og at et større Main Stand kan stå ferdig til 2016/17 sesongen.

Ifølge Daily Telegraph har en planleggingsrapport anbefalt at Liverpools søknad om utvidelse av Anfield blir tatt til følge, dette før et bystyremøte som vil bli avholdt 23. september.

Klubben skal være forsiktig med å legge for mye vekt på anbefalingen, da naboer og forretningsanliggende fortsatt vil ha mulighet til å motsi planene, men ifølge avisen må det regnes som et stort skritt på veien mot et utvidet og modernisert Anfield Stadium.

LFC vil ikke vite før i midten av november om de kan starte byggingen på Main Stand, som vil øke kapasiteten med 8500 seter. Anfield vil da kunne huse 53500.

Ifølge Daily Telegraph kan man i første omgang ikke forvente at det skal bli en veldig merkbar økning av billetter på åpent salg, da fornyelsen ikke minst vil oppgradere fasiliteter og billetter vil bli solgt i forbindelse med dyrere pakker.

Liverpool skal også ha planer om senere å utvide Anfield Road End med ytterligere 4800 seter.

Utvidelsen av Main Stand er planlagt å starte i desember i år eller tidlig januar 2015. Arbeidet er ment å holde på i 20 måneder og sørge for at «nye» Main Stand vil være klar til sesongen 2016/17.

Den nåværende kapasiteten vil ikke bli influert under arbeidet. Ventet pris skal være £75M, som er £25M mindre enn under de første kalkylene.