Et yngre England til VM

Roy Hodgson tar ut en tropp på 30 spillere 12.mai, mens forberedelsene for spillerne starter 19.mai. Manageren sier at det vil bli en yngre tropp enn under forrige sluttspill.

Mandagen etter siste ligarunde vil Roy Hodgson offentliggjøre 30 navn i forbindelse med England tropp til sluttspillet i Brasil. Dette vil siden reduseres til 23 spillere.

Spillerne vil få en uke fri, noe som betyr at Gerrard & Co ikke er aktuell for Liverpools privatkamp mot Shamrock Rovers 14.mai, før de reiser til Portugal på treningsleir 19-23.mai.

27.mai starter de virkelige forberedelsene for VM, hvor de blir treningskamper mot Peru (Wembley 30.05), Equador (Miami (04.06) og Honduras (07.06).

England spiller sin første kamp i VM 2014 mot Italia 14.juni.

«Jeg tror vi nå ser starten på en ny generasjon spillere som kan være på kanten til å bli noe», forklarer Roy Hodgson til thefa.com.

«Jeg tror det er mye å være positiv om og jeg er veldig opptatt av å ikke dempe på den følelse av optimisme som hersker siden dette er et ungt lag. Det vil utvilsomt være flere unge spillere i troppen enn det var i 2012.

«De kan utrette store ting, la oss se om de nå er i stand til å utføre dem.»

Av de unge spillerne Hodgson hentyder mot vil en forvente at Daniel Sturridge og Raheem Sterling er to av dem, og trolig også Jordan Henderson. Steven Gerrard og Glen Johnson tilhører den rutinerte stammen i troppen. Jon Flanagan har spilt for Liverpool under mesteparten av sesongen men vil nok i beste fall være på en «venteliste» til å komme med til Brasil.