Ett tap siden september

Morgendagens hjemmelag har virkelig funnet godformen før erkerivalen fra Merseyside besøker Old Trafford. Louis van Gaals menn har vunnet alle sine fem siste kamper før denne runden.

Krisestemningen i Manchester United-leiren var det store fokuset etter sjokktapet for Leicester tre uker inn i september. For første gang på hele 853 kamper i Premier League hadde laget tapt etter å ha gitt fra seg en tomålsledelse, og de ble liggende på tolvteplass med fem poeng på fem seriekamper.

– Det er aldri noe man forventer når man leder 3–1 og er foran med to mål for andre gang i kampen. Da trenger man bare å drepe kampen, og man må holde på ballen. Men det klarte vi ikke, sukket van Gaal etter nederlaget.

• Tre før kamp: Manchester United

Manageren, og særlig forsvaret, ble kritisert etter den svake åpningen på sesongen. Sjefen la imidlertid vekt på at «man spiller som et lag», ikke som tre forskjellige lagdeler, og han betrygget Manchester United-supporterne med at ting ville bli bedre. Og det har nederlenderen fått rett i.

Responsen ble tre poeng i hjemmekampen mot West Ham den påfølgende helga. Wayne Rooney, som scoret ledermålet i kampen, ble riktignok utvist etter pause, men det hindret ikke laget i å vinne igjen runden etter. Sommersigneringene Ángel Di María og Radamel Falcao stod for de to målene mot Everton, i en kamp som ble husket for David de Gea sine keeperprestasjoner.

En liten nedtur

Plutselig befant Manchester United seg på den viktige fjerdeplassen. Mot slutten av oktober gikk spillerne på en smell mot West Bromwich, men en sen nettkjenning av Daley Blind sørget for at de tok meg seg det ene poenget fra The Hawthorns. De slo også tilbake mot slutten da Chelsea gjestet Old Trafford i runde ni, og utlikningsmålet til Robin van Persie like før slutt ble feiret som et seiersmål mot serielederne.

Etter å ha scoret mål i seks strake kamper, stoppet det opp i Manchester-derbyet mot de lyseblå naboene. Chris Smalling gjorde ikke ting lettere da han dro på seg to gule kort allerede før pause, og Sergio Agüero ble matchvinner med storkampens eneste scoring etter timen.

To poeng på tre ligakamper var faktisk en tangering av fangsten etter de tre svake åpningskampene i Premier League denne sesongen, men Manchester United rettet igjen noe av inntrykket opp i den fjerde. Og etter ettmålsseieren over Crystal Palace i november, har det bare gått én vei for Salford-laget: Oppover.

Saken fortsetter under bildet.

Etter landslagspausen tok mannskapet tre knallsterke bortepoeng mot Arsenal, før Hull ble beseiret med tre mål uten spesielle problemer syv dager senere. I den første desemberkampen ble det dog jevnere. Marouane Fellaini ga vertene ledelsen mot Stoke, men Steven N’Zonzi utliknet i minuttene før sidebyttet. Manchester United tok likevel samtlige poeng etter at Juan Mata skrudde et innlegg rett i mål kvarteret inn i den andre omgangen, men bortelaget burde rappet med seg ett poeng etter noen enorme sjanser på tampen.

– Form betyr ingenting

Generalprøven før Liverpool-kampen var heller ingen maktdemonstrasjon av van Gaals utvalgte, men to scoringer var nok til å senke Southampton i sør. José Fonte bommet totalt med et tilbakespill, og van Persie fikk en enkel jobb med å score alene med keeper. Graziano Pellè utliknet riktignok fra fem meter nesten tjue minutter senere, men det var van Persies kveld på St. Mary’s. Angriperen satte et Rooney-innlegg i nettet i det 71. minutt, og gjestene holdt ledelsen helt inn.

– Vi er inne i en god periode med tanke på resultater, og Liverpool er ikke det, men form betyr ingenting i disse kampene. Hva som helst kan skje. Jeg har ikke sett mange av kampene deres denne sesongen, men jeg kikket litt på Champions League-oppgjøret mot Basel her om kvelden. Luis Suárez er borte, og de er kanskje ikke like gode, men de har fantastiske spillere som fortsatt kan skape magi på banen, og det er noe vi må passe oss for, fortalte midtstopper Jonny Evans til MUTV.

I forkant av nordvestderbyet ligger Manchester United på tredjeplass i Premier League, kun bak Manchester City og ligaleder Chelsea. Toppscorerne er van Persie og Rooney med henholdsvis seks og fem ligamål så langt.