Etterforskere har fått fatt i 2500 notatbøker

Innenriksminister Theresa May opplyser at etterforskere har fått fatt i 2500 notatbøker fra polititjenestemenn. Disse notatbøkene kan inneholde viktig informasjon om Hillsborough-tragedien.

Notatbøkene kan inneholde informasjon som ikke var tilgjengelig ved tidligere etterforskninger av tragedien, opplyser The Guardian.

Innenriksministeren er sjokkert over at disse notatbøkene ikke har blitt levert inn av politiet før nå. Hun kunne verken bekrefte eller avkrefte spekulasjonene om at Hillsborough-familene har vært spionert på og telefonavlyttet av politiet i etterkant av tragedien. Hun sa at Independent Police Complaints Commission var klar over spekulasjonene, og selv om det ikke foreligger noen formell klage på dette, vil de forfølge saken for å forsøke å finne ut om slik overvåkning har funnet sted.

May sier at hun vurderer å skrive til alle politistyrker involvert, og minne dem på at de må frigi alle dokumenter vedrørende Hillsborough-tragedien, og gjentar at det er skuffende at det har tatt så lang tid før politiet har levert inn disse notatbøkene.