Everton U21 - Liverpool U21 1-1

Everton og Liverpool spilte uavgjort 1-1 i kveldens mini-derby på Haig Avenue i Southport. Jordan Lussey ga Liverpool ledelsen midtveis i første omgang. Everton utlignet fem minutter før slutt.

Liverpools lag: Fulton, Randall, Smith, Paez, Jones, Rossiter, Peterson, Williams, Dunn, Teixeira, Lussey.
Reserver: Firth, Maguire, Baio, Pelosi, Bijev.

Dette betyr at Liverpool stiller med samme startellever som i forrige kamp, 1-0 seieren borte mot Chelsea.

Cameron Brannagan er ikke i troppen, da han er syk og sliter med halsbetennelse.

Evertons lag: Taudul, Jones, Browning, Kenny, Touray, Williams, Ledson, Grant (Dyson 80), Gueye, Green (Langton 73), Long (Duffus 12).
Reserver: Griffiths, Langton, Charsley

Ett minutts stillhet for å markere 25-årsdagen for Hillsborough-tragedien før avspark.

Med seier i kveld vil Liverpool sikre seg hjemmekamp i play off-semifinalen om det nasjonale mesterskapet.

Liverpool topper tabellen i U21 Premier League foran denne kampen, mens Everton ligger på 10.plass.

1.min: Liverpool tar avspark i solskinnet på Haig Avenue i Southport. Masse folk på tribunene.

7.min: Everton-spissen Long og Liverpool-keeper Fulton kolliderer like innenfor 16-meteren, etter at Fulton var ute og bokset unna et farlig fremspill. Begge spillerne må ha behandling. Det virker ikke som noen av dem kan fortsette kampen. En lang pause i spillet nå, mens duoen behandles.

10.min: Fulton er tilbake på beina, og det virker faktisk som han har tenkt å spille videre. Long er også tilbake på beina. Everton-spilleren blør kraftig fra nesen.

12.min: Everton setter inn Courtney Duffus som erstatter for Chris Long.

13.min: Liverpool med kampens første corner.

13.min: Rossiter med en avslutning utenfor.

19.min: Jordan Williams forsøker et skudd fra distanse, men skuddet er lett bytte for Evertons keeper.

21.min: Dunn skyter fra snaue 16 meter etter godt forarbeid av Randall, men igjen er Evertons keeper med på notene.

23.min: Sløvt forsvarsspill av Paez gir Everton en corner.

23.min. Browning med en heading utenfor for Everton.

25.min: 0-1 LUSSEY. Joao Carlos Teixeira legger et perfekt innlegg inn i feltet, og der dukker Jordan Lussey opp og stusser ballen over Evertons keeper og i mål.

27.min: Fulton tar seg av en Everton-avslutning.

31.min: Everton med et godt angrep, som avsluttes med at Joe Williams skyter utenfor.

32.min: Teixeira med et hardt langskudd som Everton-keeper Taudul gir en retur på.

35.min: Green skyter utenfor etter et farlig Everton-angrep, forårsaket av at Rossiter mistet ballen i farlig område.

39.min: Everton-innbytter Duffus header over på et innlegg fra venstre.

41.min: Jordan Rossiter nær ved å gi Liverpool 2-0, etter et nydelig Liverpool-angrep.

43.min: Rossiter går ned så og si på 16-meterstreken til Everton, men dommeren gjør ingen tegn til å blåse.

45.min: Liverpool får en corner like før pause.

45.min: Fire minutter er lagt til i første omgang, etter spilleoppholdet grunnet kollisjonen mellom Fulton og Long.

45+3.min: Paez mister igjen ballen i farlig område, og Duffus skyter lavt like utenfor nærmeste stolpe.

Everton åpnet kampen friskt, men Liverpool tok snart over kommandoen og har vært det beste laget i første omgang. Joao Carlos Teixeira har vært toneangivende for de røde, og det var også portugiserens gode innlegg inn i feltet som førte til omgangens eneste scoring. Jordan Lussey stusset ballen fint i mål, men det var grunn til å stille spørsmål ved keeperspillet til Evertons polske sisteskanse, Taudul, som kom på halvdistanse. De få mulighetene som Everton har hatt har stort sett kommet som en følge av sløvt forsvarsspill av Liverpool. Paez mistet ballen to ganger i farlig område, mens Rossiter gjorde det samme en gang.

2.omgang:
46.min: Everton setter i gang annen omgang.

50.min: Fulton holder et innlegg fra høyre.

51.min: Teixeira får seg en smell i en duell med Green, men er i stand til å fortsette kampen.

53.min: Everton skaffer seg en corner.

54.min: Liverpool får headet unna hjørnesparket.

54.min: Brad Smith lager frispark for Everton i god posisjon.

55.min: Fulton ruver nok en gang i luftrommet, og holder et innlegg fra høyre.

57.min: Godt Everton-angrep, men Duffus bruker for lang tid når han skal avslutte.

57.min: Corner for Everton.

58.min: Everton roper å straffe når Duffus går ned i feltet i en duell med Brad Smith.

61.min: Jack Dunn nede etter å ha fått en smell i ansiktet. Angriperen blør fra nesen. Må ha behandling.

63.min: Browning med en stygg takling av Lussey. Heldig som slipper gult kort der, Everton-forsvareren.

64.min: Jack Dunn er tilbake på banen etter behandling.

66.min: Everton får en corner. Evertons Joe Williams er nede og trenger behandling, etter å ha landet forkjært.

70.min: Liverpools første skikkelige angrep i 2.omgang. Rossiter spiller Jack Dunn, som avslutter. Corner til de røde.

70.min: Evertons Jonjo Kenny nede med skade.

71.min: Rossiter skyter like over mål fra tjue meter. etter en lav corner.

72.min: Touray får gult kort for en felling av Randall.

73.min: Everton bytter. George Green ut, Curtis Langton inn. De blå legger om til tre bak og to på topp.

75.min: Teixeira takles stygt av Ledson bakfra. Frispark til Liverpool.

78.min: Lloyd Jones redder Liverpool med godt forsvarsspill når Gueye header mot mål.

79.min: Ledson får gult kort etter en stygg takling.

80.min: Everton gjør sitt siste bytte. Callum Dyson inn for Conor Grant.

83.min: Godt Liverpool-angrep, men Randall vinkes av for offside.

85.min: 1-1 TOURAY. Gueye legger inn fra høyre, og Ledson setter ballen i mål via venstreback Tourays legg.

90.min: Fem minutter er lagt til.

90+1.min: Touray får en ny stor sjanse, men misbruker den. Venstrebacken vinkes uansett av for offside.

90+3.min: Touray skaffer Everton et hjørnespark.

90+4.min: Randall får headet corneren unna.

90+5.min: Everton presser på, og får enda en corner.

90+5.min: Dyson header utenfor.

Om Liverpool hadde vært det førende laget de første 45 minuttene, var de blå minst like dominerende etter pause. Liverpool mistet fullstendig grepet på midtbanen etter hvilen, og ble presset bakover gjennom hele omgangen. Det var derfor slett ikke ufortjent når Everton utlignet i det 85.minutt. Dette var Liverpools siste ligakamp i U21-serien, og de topper tabellen med 42 poeng etter denne kampen. Chelsea vant 4-2 i kveld, og kan passere Alex Inglethorpes mannskap på tabellen om de vinner sine to gjenværende kamper. Manchester City spilte 0-0 i kveld, og kan nå ikke lenger passere Liverpool på tabellen. Liverpool er uansett kvalifisert til play off mellom de fire beste, som skal gjøre opp om det nasjonale mesterskapet.