Fans truer med boikott

Supportergrupperinger sier de vil sørge for at det ikke blir flagg og bannere på tribunene under den avgjørende kampen mot Basel, dersom LFC ikke vil møte dem til samtaler om stadig høyere billettpriser.

Det var flagg på Anfield under kampen mot Stoke som pekte ut den kraftige økningen av billettpriser de siste årene, hvor det kostet £4 i 1990, £24 i 2000 og så til £43 i 2010. I dag er den dyreste billetten på Anfield £59, mens den billigste er £37.

I et brev til eier John W. Henry, fra supportergrupperingene The Spirit of Shankly og Spion Kop 1906, sier man at flagg og bannere, en stor og lang tradisjon under spesielt kveldskamper i Europa, vil bli holdt tilbake til kampen mot Basel dersom klubben ikke er villig til å lytte til fansen.

I brevet står det bl.a. at fansen ønsker ikke å la være å støtte klubben, snarere tvert i mot. Dette er noe som er langt større og som er en advarsel om hva som kan komme.

- Flaggene vil ikke komme tilbake før Liverpool sier ja til å snakke med oss, sier Jay McKenna i Spirit of Shankly.

- Vi kommer til å spørre om hva Liverpool ønsker med fremtiden? Er de tilfreds med at klubben priser ut fans fra å komme på kampene. De jager vekk folk som bidrar med lidenskap uke inn og uke ut.

- Vi, supporterne, vil være her lenge etter at eierne er borte. Vi kommer ikke med urealistiske krav.

- I fjor tjente LFC omtrent £40M mer enn året før som følge av TV-avtaler og det å bli nummer to i ligaen. Den samme sesongen var inntektene fra kampene £45M.

- De kunne ha sluppet oss gratis inn uten å ha tapt stort med penger. Dette er ren grådighet.

- Om to år vil mange av dem som lager flagg ikke være i stand til å gjøre det. De gjør det på sin fritid, med sine egne penger.

- Vi har en mulighet til å gå foran med dette. Vi har hatt samtaler med fans rundt om i landet, og vi har fått mye støtte. Vil har også snakket med supportere hos Everton og hva vi skal gjøre under lokaloppgjøret til neste år.

I brevet står det bl.a. videre at man gjør dette for kommende generasjoner, og for å sikre den kultur og tradisjon som hersker. Når fans i dag ikke lenger har råd til å gå på kamp, hvordan blir det de neste fem, ti eller 15 år?