Finaletap i Otten Cup

Liverpools juniorlag vant semifinalen i formiddag, men måtte se seg slått i finalen. Sheyi Ojo (bildet) kåret til turneringens beste angrepsspiller.

De røde avanserte fra semifinalen etter straffesparkkonkurranse mot belgiske Anderlecht. I kampen bommet Ojo på et tidlig straffespark, før motstanderlaget tok føringen. Anderlecht ledet også til pause, og det så mørkt ut for Liverpool da de fikk en scoring annullert i andre omgang. Men like før slutt utliknet Daniel Cleary, som sørget for straffekonkurranse. Der var Liverpool det beste laget og vant 5–3.

Startoppstillingen i semifinalen: Fulton; Brewitt, Cleary, Hart, Maguire; Ejaria, Rossiter, Brannagan; O’Hanlon, Wilson, Ojo.

To og en halv time etter kampslutt var det finale. Red Bull Brasil, som også gikk videre fra semifinalen på straffer, sto på motsatt banehalvdel. Og søramerikanerne var det beste laget fra start. Snaut tjue minutter inn i kampen tok de også ledelsen etter en feil i Liverpool-forsvaret, før de omtrent fem minutter senere doblet ledelsen med et skudd i krysset.

Brasilianerne ledet 2–0 til pause, og Liverpool-treneren byttet inn Ojo til andre omgang – men uten hell. Kort tid etter sidebyttet satte nemlig Red Bull Brasil inn lagets tredje – nok en gang etter slurv i forsvaret – scoring for dagen, og kampen var avgjort.

Innbytter Adam Phillips, som var med på førstelagets sesongoppkjøring i USA, taklet seg også til et direkte rødt kort på tampen. Dermed vinner det brasilianske laget Otten Cup for syvende gang i historien.

Ojo ble i etterkant kåret til turneringens beste angrepsspiller.

Startoppstillingen i finalen: Fulton; Brewitt, Cleary, Hart, Maguire; Brannagan, Rossiter, O’Hanlon; Kent, Wilson, Canos.

Real Madrid, som vant over Liverpool i går, slo Anderlecht i bronsefinalen tidligere på dagen.