Før kampen: QPR – Liverpool

Bortelaget fra Merseyside har et godt tak på Queens Park Rangers, men morgendagens verter har tatt alle sine poeng denne sesongen på hjemmebane. Phil Dowd dømmer.

– Liverpool var det beste laget i ligaen forrige sesong, og de hadde fortjent å vinne serien. Det er et verdensklasselag som kommer til Loftus Road på søndag, og vi gleder oss.

Queens Park Rangers’ manager, Harry Redknapp, går langt i å servere Liverpool favorittstempelet før kampen. Og selv om gjestene fra nordvest bare har vunnet én seriekamp siden august, vil de aller fleste si seg enige. For London-laget, med bare fire poeng så langt, innehar jumboplassen i Premier League etter de syv første rundene. Brendan Rodgers’ menn hoppet opp på øvre halvdel etter seieren over West Bromwich, og ligger poenget bak fjerdeplassen.

Les også: Tre før kamp: QPR

Den ene ligaseieren de hvite og blå har denne sesongen, kom mot Sunderland på hjemmebane – i den samme helga Liverpool slo Tottenham borte. Laget har bare fire nettkjenninger i Premier League, og bakover har målvakten måttet hente ballen ut av nettet 15 ganger.

Redknapp føler ikke presset

Alle de fire Queens Park Rangers-poengene er imidlertid tatt på eget gress. I tillegg til seieren i tredje serierunde, der de sist holdt nullen, kjempet de seg til uavgjort mot Stoke i september. Det er en faktor manageren, som er presset etter den svake starter, ønsker å bygge videre på.

– Hjemmeformen vår kommer helt klart til å være veldig viktig. Fansen er strålende. De støtter alltid meg og laget; de er gode supportere. Jeg føler meg ikke veldig presset. Jeg ser bare frem til kampen mot en storklubb på søndag, forteller Redknapp.

Han sier tabellplasseringene ikke betyr mye nå og tror Liverpool kommer til å henge med i kampen om en Champions League-plassering når sesongen nærmer seg slutten.

 – Liverpool er et godt lag. De mistet verdens fjerde beste spiller denne sommeren, men de kommer til å kjempe om en topp-fire-plassering. I likhet med oss jobber de med å sette laget. Brendan har gjort noen forandringer til denne sesongen, men de har fortsatt en strålende stall.

Rødt overtak

Manageren er klar over hvor lite klubben historisk sett trives mot de røde. Morgendagens gjester kan nemlig lene seg på en pen statistikk i kampene mot hovedstadslaget:

** Vunnet 31 av de 44 siste ligakampene.

** Holdt nullen i tre av de fire siste.

** Scoret mål i 32 av de 33 siste møtene i ligaen.

Queens Park Rangers har tapt tre av de fire siste kampene mot Liverpool. Sist lagene sto på samme fotballbane, vinket Jamie Carragher farvel til supporterne og karrieren. Det var i sesongavslutningen for halvannet år siden, der Philippe Coutinho ble matchvinner med en presis markkryper i nettmaskene fra distanse.

Forrige gang de to klubbene møtte hverandre på Loftus Road, banket bortelaget fra Merseyside inn tre mål i løpet av den første halvtimen. Luis Suárez, med to fulltreffere, og Daniel Agger sørget for målene i hovedstaden, og stillingen ble stående ut oppgjøret. 3–0 er så langt den største Liverpool-seieren på Loftus Road. Rodgers var ikke til stede på kampen på grunn av sykdom, så Colin Pascoe og Mike Marsh hadde ansvaret for gjestene.

Saken fortsetter under bildet.

– Det var en herlig dag med tanke på de tre poengene og prestasjonen. Det var flere som ikke var helt friske den dagen – inkludert Jordan Henderson og meg. Det er helt utrolig at Jordan klarte å spille så lenge, og han spilte veldig bra. Det var en flott lagprestasjon, sier Pascoe.

Vunnet ni av tolv

Dermed har Rodgers fortsatt ikke sett laget sitt vinne på Queens Park Rangers fra sidelinjen, for selv om de røde ledet 2–0 i nordirens første Liverpool-forsøk på Loftus Road, snudde vertene kampen og vant 3–2 etter tre sene baklengsmål.

Seieren var London-klubbens andre triumf over Liverpool i Premier League-sammenheng. Queens Park Rangers har nemlig tapt i ni av de tolv siste ligakampene mot rødtrøyene, og i løpet av de fire siste møtene mellom lagene har hovedstadsklubben gått av banen med nettkjenning bare én gang.

Det har endt målløst mellom Queens Park Rangers og Liverpool kun én gang tidligere i historien. Det var i hovedstaden på Boxing Day – 26. desember – i 1991, og det er den foreløpig siste gangen Liverpool ikke har nettet mot London-laget. De røde har gjennom historien faktisk scoret i samtlige bortsett fra tre ligakamper mot morgendagens motstander.

Denne sesongen har Liverpool gått av banen uten nettkjenning én gang: mot Aston Villa på hjemmebane. Men de står bare med fire mål på de fire siste ligakampene. Hvordan skal de score i morgen?

– Start hurtig, og spill ballen kjapt, sier vi alltid. Vi har raske spillere på topp, så det handler om å flytte på ballen hurtig og komme seg inn bak dem. Det klarte vi ofte forrige sesong. Noen lag pleier å settes opp ganske høyt på banen. Men i år virker det som om de ligger litt lavere, så vi prøver forskjellige ting for å håndtere det, svarer assistentmanager Pascoe.

– Loftus Road er et vanskelig sted å reise til, for de ønsker nok å få sparket i gang sesongen sin ordentlig. De kommer kanskje til å ligge lavt og satse på kontringer, så vi må sørge for å være forberedt på det. Vi skal spille med høyt tempo og gjøre det vi kan for å score tidlig i kampen.

Fakta før avspark:

** Ingen spiller har noen gang scoret et hat-trick i en kamp mellom Liverpool og Queens Park Rangers.

** I morgen er det tolv år siden Glen Johnson fikk sin ligadebut. Han spilte for Millwall borte mot Norwich, men gjestene tapte kampen 1–3. Høyrebacken var på lån fra West Ham.

** Adam Lallanas neste ligamål blir hans 50. i karrieren.

** Queens Park Rangers havnet på fjerdeplass i Championship forrige sesong. De rykket opp etter å ha vunnet play-off-finalen mot Derby.

** London-laget har vunnet halvparten av de fire siste kampene mot Liverpool hjemme.

** Charlie Austin, med 20 mål totalt, var lagets toppscorer forrige sesong.

** Liverpool har gått av banen uten mål mot QPR i bare 3 av de 44 siste oppgjørene.

** Rødtrøyene har holdt nullen én gang denne sesongen.

Ligamål denne sesongen:

Queens Park Rangers: Austin (2), Caulker, Kranjcar.

Liverpool: Sterling (3), Gerrard (2), Henderson, Lallana, Moreno, Sturridge, selvmål.