Forandret litt på posisjonene

Brendan Rodgers hadde forandret litt på posisjoneringen til angrepstrioen Raheem Sterling, Daniel Sturridge og Luis Suarez foran dagens kamp mot Arsenal.

- Vi møtte et veldig rutinert lag i dag, som har ledet ligaen i store deler av sesongen. Vi skiftet litt på ting rent taktisk. Vi benyttet Daniel Sturridge i midten, for å forsøke å utnytte hans fart sentralt i banen. Luis Suarez spilte mer ute på kanten, og gjorde en veldig uegoistisk jobb, uttalte Liverpool-manageren til pressekorpset etter 5-1 seieren over The Gunners.

- Vi flyttet Raheem Sterling over på ventresiden for å få gjennombruddskraft der og kontrollere Sagna litt. Totalt sett opptrådte spillerne taktisk strålende. Du kunne se deres appetitt og sult for kampen. Det var viktig for oss.

- Vi var strålende i dag. Det var en vidunderlig prestasjon i en prestisjefull kamp mellom to store lag. Vi har jobbet mye med når vi skal sette inn presset. Jeg føler at alltid når vi presser godt fungerer også pasningsspillet.

- Det at vi spilte på denne måten, ikke bare resultatet, men prestasjonsnivået var av en annen verden. Jeg er veldig glad, og dette er et nytt tegn på at vi blir bedre og forbedrer oss hele tiden.

Journalistene ville vite om Rodgers syntes 5-1 over Arsenal var årsbeste, bare en drøy uke etter 4-0 over Everton.

- Vi har flere flotte seiere, og har spilt flere gode kamper. Tottenham borte var en enestående kamp. Everton hjemme var også noe for seg selv i en kamp hvor vi hadde presset på oss. Vi tok de tre poengene mot Manchester United, og spilte ganske bra, oppsummerte 41-åringen.

- Dette året tar vi forhåpentligvis et nytt stort steg utviklingsmessig. Det er bare å se på laget. Vi har en 19 år gammel spiller, Raheem Sterling, som var utrolig. Vi hadde en 18-åring som kom inn, Coutinho er 21 år gammel, Jon Flanagan er 20 år gammel. Dette er et veldig ungt lag, med en vidunderlig appetitt for spillet og en vidunderlig evne til å lære.

- De ønsker å lære og ha fremgang. Du ser det etter som tiden går. De er opptatt av å presse godt og slå gode pasninger. Det var nøkkelen for oss i dag.

Dagens seier betyr at Liverpool reduserte avstanden til tabelltopp, og festet et bedre grep fjerdeplassen på tabellen.

- Det er ikke tvil om at vi har vært strålende i store deler av sesongen. Vi har hatt et par-tre kamper der vi har vært svake, men i all hovedsak har kvaliteten på vårt spill vært utrolig.

- Målet har hele tiden vært å komme så høyt på tabellen som mulig, men man må også se på de andre lagene rundt seg. Vi må bare beholde fokus og konsentrasjon fremover.

- Jeg ønsker å komme i en posisjon hvor vi kan være reelle utfordrere til tittelen. Spillerne har vært utrolige. Vi håper bare vi kan fortsette utviklingen, og så får vi se hvor det tar oss.