Forberedt på å beholde Suarez

Liverpool Echo melder at Liverpool FC er forberedt på å beholde Luis Suarez til tross for at spilleren nå er ilagt en utestengelse på fire måneder fra all fotball. Ny uttalelse fra klubben forventes ikke før i neste uke.

Liverpool Echo har fått signaler om at Liverpool FC ikke står klare til å la Luis Suarez forlate klubben. Eierne Fenway Sports Sports Group hjalp spilleren da han var involvert i en biteepisode med Chelseas Branislav Ivanovic i april 2013, og vil sannsynligvis gjøre det samme igjen.

Suarez’ fremtid var allerede gjenstand for en rekke spekulasjoner ettersom både Barcelona og Real Madrid skal være ivrige etter å sikre seg uruguayanerens tjenester. Liverpool har gjort det klart at de ikke er interessert i å selge. Suarez kan bare forlate klubben dersom noen imøtekommer utkjøpsklausulen i kontrakten, og den antas å være på £80M.

De spanske storklubbene skal ikke ha blitt skremt av at Suarez nå er ilagt en lang utestengelse, og et bud på spilleren vil antagelig bli lavere nå ettersom spilleren vil være utilgjengelig mye av sesongen. Det skal imidlertid være liten interesse på Anfield til å la Suarez gå for nedsatt pris.

Hovedeier John W Henry, formann Tom Werner, daglig leder Ian Ayre og manager Brendan Rodgers var i samtaler etter at dommen fra FIFA var offentliggjort, og det er planlagt ytterligere samtaler på fredag. Liverpool FC vil jobbe seg nøye igjennom den seneste disiplinærsaken til Suarez, og en ytterligere kunngjøring forventes ikke før i neste uke.

Liverpool har verken vært i kontakt med FIFA eller Uruguays fotballforbund, og de røde ønsker å vite hva som nøyaktig ble sagt i forsvar av spilleren og hvordan disiplinærkomiteen kom frem til straffeutmålingen.

Liverpool søker juridisk rådgiving ettersom de ikke er involvert prosessen og ikke har mulighet til å appellere selv om klubben blir svært hardt rammet av utestengelsen.

Suarez tjener cirka £200000 i uken, og det betyr a Liverpool må betale ut £3M i lønn så lenge spilleren er utestengt.