Forberedt på Suárez-interesse

I Spania ryktes det om at Luis Suárez er Real Madrids hovedfokus denne sommeren, men Liverpool tror spilleren blir værende på Anfield. Ian Ayre er forfremmet.

Real Madrid har ikke lagt inn et seriøst bud på Suárez mens han har vært på Merseyside, men det er lite overraskende ventet at Champions League-mesterne kommer til å forsøke i sommer.

Valget om å stille inn siktet på Suárez skal ha skjedd under et lunsjmøte mellom klubbpresident Florentino Pérez, direktør José Ángel Sánchez og manager Carlos Ancelotti på en restaurant i den spanske hovedstaden.

– Vil by £70M

De anser Suárez å være verdt 70 millioner pund, skriver storavisen Marca, noe som er 16 millioner pund mindre enn de ga for Gareth Bale i fjor sommer. Real Madrid er villig til å betale summen til tross for at lagets midtspiss, Karim Benzema, trolig ikke selges i dette overgangsvinduet.

Suárez skrev under på en ny langtidskontrakt med Liverpool for et halvt år siden, der han samtidig ble de rødes best betalte spiller i historien. Og fordi Merseyside-laget i tillegg har billett til Champions League-fotball kommende sesong, tror ikke Liverpool at spilleren ønsker å bytte klubb.

Klubben har ikke hørt noe fra Suárez som tilsier at han vil sørover. Uruguayaneren selv har fortalt venner at han trives veldig godt på Merseyside, ifølge The Times.

Ny rolle for Ayre

Som ting ser ut i dag, har Liverpool ingen grunn til økt bekymring, og de har valgt å belønne Ian Ayre for rollen han spilte med å overbevise Suárez til å forlenge kontrakten. Ayre er ifølge The Times-journalist Tony Barrett forfremmet fra «managing director» til «chief executive» i Liverpool FC.

Han har også blitt tilbudt en ny og bedre kontrakt i klubben som følge av sine prestasjoner og kollegenes verdsettelse, skriver The Times. Like etter at Fenway Sports Group kjøpte Liverpool FC for fire år siden, ansatte de Spencer Stuart for å finne en ny «chief executive», og de har kommet frem til at Ayre fortjener tittelen.