Formell klage fra de etterlatte

De etterlatte etter Hillsborough har levert en formell klage til granskingskommisjonen IPCC angående overvåking fra politiet i etterkant av tragedien.

De etterlatte etter Hillsborough har levert en formell klage til granskingskommisjonen IPCC angående overvåking fra politiet i etterkant av tragedien.

Familiene til de 96 som mistet sine liv i Sheffield, har lenge hatt mistanke om at de i etterkant av hva som skjedde på Hillsborough ble overvåket av politiet som ledd av en dekkoperasjon hvor South Yorkshire Police ønsket å legge skylden på fansen.

De etterlatte har nå gjennom advokatfirmaet Broudie Jackson Canter sendt en formell klage til IPCC, den uavhengige granskingskommisjonen som etterforsker klagesaker mot politiet. De har bedt om at etterforskningen ikke skal begrense seg til materiale fra Hillsborough.

Ifølge Liverpool Echo kommer dette etter at verken Met Police eller South Yorkshire Police har nektet å bekrefte eller avkrefte hvorvidt etterlatte eller forkjempere har vært utsatt for overvåking.

Elkan Abrahamson, fra advokatfirmaet, uttalte: «Jeg var overrasket over å høre at innenriksministeren uttalte i parlamentet at ingen formell klage var gjort på vegne av familiene og som følge av det har jeg mottatt instruksjoner fra mine klienter og levert en formell klage på deres vegne angående overvåking av politiet og som inkluderer telefonavlytting.»

Klagen, som i dag ble sendt til IPCC, inneholdt også: «Vi registrerer at politiet har nektet å uttale seg om at overvåking fant sted, hvor deres og svaret til innenriksministeren er at politiet på generelt grunnlag ikke kommenterer spørsmål om overvåking. Det er noe vi aksepterer, men det er ingen regel uten unntak og i sammenheng med et eksempel gitt til innenriksministeren forstår vi det slik at familien til Stephen Lawrence ble uttrykkelig fortalt at det hadde vært overvåking.»

«Dette er ikke en sak hvor det har vært noe innblanding eller antydning til noen forseelser fra de klagende.»

Familien skal også ha levert en separat klage angående det at politiet nekter å kommentere bekymringer angående overvåking.