Fornøyd med hjemmeformen

Brendan Rodgers sier seg fornøyd med Liverpools resultater hjemme på Anfield i 2013, og håper man klarer å opprettholde den solide hjemmestatistikken også i 2014.

Liverpool vant 13 og tapte bare to av sine 18 hjemmekamper i 2013. Dette står i sterk kontrast til 2012, hvor det ble bare seks seire på 19 hjemmekamper, og hele sju tap.

Foran dagens kamp mot Hull står Liverpool med seks strake hjemmeseire, og de har gjort 23 mål på disse seks kampene.

- Jeg mener vi er på god vei til å få orden på hjemmeformen, sier manager Rodgers beskjedent til Liverpool Echo.

- Vi har bare noen få tap i løpet av 2013, noe som viser at vi nærmer oss den hjemmeformen vi ønsker, men vi kan ikke ta foten av gasspedalen.

- Dette har vært en gradvis prosess, som du av og til blir minnet på, og du ser tilbake på hva du har oppnådd. Da jeg kom hit følte jeg at hjemmeformen var noe vi måtte forbedre. Det var alt for enkelt for lag å komme hit, men det tror jeg ikke er tilfelle lenger. Nå tror jeg lag som kommer hit må forsøke å stoppe oss, i stedet for at de kommer hit med tro på at de skal få med seg et resultat.

- God hjemmeform kommer ikke av seg selv. Det er noe vi må skape gjennom hardt arbeid, intensivt press og god konsentrasjon. Det må vi fortsette med.

- Det handler om en kombinasjon av selvtilliten til spillerne, en aggressiv spillestil og forbedringer av laget gjennom nye spillere. Supporternes vilje og evne til å støtte spillerne har også mye å si.

- Det har vært en del klager på manglende kreativitet i laget, men det som har vært viktig for meg er stabiliteten. Ser man på det siste året, har vi scoret fire, fem, seks mål ganske jevnlig. Det er det vanskelig å klare på dette nivået, og det er noe vi må holde fokus på. Vi går til hver kamp som om det er en cupfinale.

Rodgers ser positivt på andre halvdel av sesongen, og det faktum at mange av de verste bortekampene er unnagjort.

- Vi skal møte alle de beste lagene, med unntak av Manchester United, på hjemmebane. Vi er veldig sterke på hjemmebane, og dersom vi kan styrke stallen i de kommende fire ukene vil vi ligge godt an. Det fyller meg med selvtillit.

- Det faktum at vi har vært så gode på Anfield det siste året betyr at vi i stor grad har muligheten til å styre vår egen skjebne, og du kan ikke håpe på så mye mer enn det.

- Ser vi på de andre lagene, så har Manchester City spilt mange hjemmekamper, og må nå ut i flere bortekamper. De har slitt på bortebane, så det blir viktig at vi får gode resultater på Anfield i andre halvdel av sesongen.

- Vi elsker å spille på Anfield. Vi føler oss komfortable der, og prøver å vinne mot alle. Sammen med våre supportere tar vi sikte på å gjøre Anfield til et veldig vanskelig sted å besøke for alle lag.

- Spillerne må få honnør for den gode hjemmeformen. Det har hjulpet på at vi har kunnet trene mye. Noen managere foretrekker å bare spille kamper, for da trenger du ikke trene. For meg er det et perfekt scenario at vi har tid til å trene skikkelig.

- Vi har fått tid til å innføre våre ideer og vår filosofi, og spillerne har vokst som en følge av det. Jeg er ikke overrasket over vår gode hjemmeform i 2013, etter å ha sett måten spillerne har jobbet på.

- De er modige når de har ballen, og har mot nok til å utfordre sine motstandere. Men de par siste kampene har vist at vi fortsatt må utvikle stallen. Vi vet vi har et langt stykke å gå, men spillerne har vist arbeidslyst og har lagt ned en stor innsats.

- Klarer vi å slå Hull har vi tatt ni poeng av 15 i denne perioden, og tatt i betraktning av at vi har møtt Tottenham, Manchester City og Chelsea på bortebane, må det betraktes som bra uttelling.

- Uansett hvilke spillere vi har tilgjengelige, går vi til kampene for å få et positivt resultat. Jeg er sikker på at publikum vil støtte oss i dag, og hjelpe oss til en ny god prestasjon på hjemmebane.