Fornøyd med stopperpartneren

Senere i dag danner Mamadou Sakho trolig midtforsvaret sammen med Dejan Lovren for andre gang, og franskmannen føler duoen kom greit ut av forrige kamp.

– Det gikk bra, sier landslagsspilleren til klubbens TV-kanal.

Stopperne spilte sammen for første gang da Tottenham ble knust i forrige serierunde. Liverpool gikk av banen uten baklengsmål for første gang denne sesongen, og selv om det var glimt av misforståelser og rusk spillerne imellom, slapp de til svært få målsjanser.

Selv om Sakho og Lovren, fra henholdsvis Frankrike og Kroatia, snakker to vidt forskjellige språk, gikk det fint å samarbeide i forsvaret, ifølge ham selv.

– En jobb for hele laget

– Vi forsto hverandre, og jeg er så heldig at han snakker litt fransk i tillegg, noe som også hjalp meg, legger den tidligere Paris Saint-Germain-kapteinen til.

– For oss er det viktig å ikke slippe inn mål og være solide defensivt, men det er ikke bare en jobb for forsvaret; det gjelder hele laget. Og jeg håper vi fortsetter å gjøre vårt beste med å score samtidig som vi hindrer så mange som mulig, forteller Sakho.

I dag ligger de to midtstopperne an til å få kamp nummer to sammen, for Martin Skrtel, som startet begge åpningsrundene, er fortsatt ute med skaden han pådro seg mot Manchester City. Motstanderen i ettermiddag er Aston Villa, og selv om folk flest ikke forbinder klubben med de beste lagene i landet, har de reist fra Anfield uten å tape de fire siste årene.

Denne sesongen har de åpnet med to seire og én uavgjort, og laget befinner seg på en foreløpig tredjeplass etter tre kamper.

Les også: Før kampen: Liverpool – Aston Villa

– Jeg tror de kommer med selvtillit, og vi må være klare til å stå imot dem. Vi må være rolige og ha tro på spillet vårt. Vi vet vi har kvalitet og styrke i stallen, og vi skal ikke glemme at vi i tillegg er på hjemmebane – med den utrolige støtten vår. Det er en viktig kamp, så vi skal være fokuserte.

For vertene kan Mario Balotelli, Adam Lallana, Lazar Markovic og Alberto Moreno få sine Anfield-debuter i dagens kamp. Sakho husker godt hvordan det var for ham og tror kvartetten føler seg ekstra stolte når det skjer.

– De føler det på samme måte som jeg gjorde den første gangen. Jeg synes det er stort å spille på Anfield og kunne stolt bære drakten. De vet allerede hva det betyr å spille for Liverpool, men den følelsen styrkes enda mer når de er på Anfield og får oppleve den fantastiske støtten.

Liverpools hjemmekamp mot Aston Villa sparkes i gang klokka 18.30.