Førstelaget besøker akademiet

Brendan Rodgers og hans førstelagstropp skal på The Academy i Kirkby i morgen for å ta del i en spesiell akademidag med klubbens talenter.

Brendan Rodgers skal snakke med spillerne på U21 og U18 om hva som kreves for å nå førstelaget, mens spillerne skal være involvert i treningsøkter i alle aldersgrupper fra U8 og oppover. Rodgers introduserte den første akademidagen i februar 2013 for å bygge opp forholdet mellom førstelagets treningssenter på Melwood og ungdomsakademiet i Kirkby.

- Det er fantastisk for akademiet å få førstelagets manager og spillere hit, uttaler U18-trener Neil Critchley til Liverpool Echo.

- Det gjør at alle på akademiet føler seg som en integrert del av klubben. Det faktum at førstelaget har en slik interesse for hva som skjer her gir alle en stor motivasjon til å fortsette arbeidet vi holder på med..

- Melwood ligger noen kilometer borte, men vi føler oss ikke uten tilknytning på noen måte. Jeg hører historier fra andre klubber hvor alle er samlet på et sted, men at de føler seg helt atskilt fra førstelaget.

- Vi er atskilt på den måten at vi befinner oss på to steder, men kommunikasjonen og båndet mellom akademiet og førstelaget er på øverste hylle.

- På en måte hjelper det at vi har to steder ettersom det å komme på Melwood gir spillerne noe å stebe etter.

U18 returnerer til spill i U18 Premier League på lørdag når de møter Derby borte. Så vil fokus være på onsdagens møte med Ludogorets i UEFA Youth League. De røde ligger på 3.plass i gruppe B med seks poeng. Det er tre poeng bak både Basel og Real Madrid. Ludogorets har tapt samtlige fire kamper i gruppespillet så langt.

- U21 møter Burnley på fredag. Hvem som spiller der avgjør laget vårt på lørdag. Vi spilte 2-2 hjemme mot Derby tidligere i sesongen. Da spilte vi den siste halvtimen med ti spillere. Forhåpentligvis kan vi få et brukbart resultat før turen til Bulgaria.

- Vi har to kamper igjen i Europa. Vi må vinne begge for å gå videre. Ludogorets har ikke hatt noen god turnering så langt, men vi må sørge for å gjøre en profesjonell jobb. Fire poeng kan være nok til å gå videre, men vår målsetting er å vinne begge.

U18-kaptein Tom Brewitt er tvilsom, mens Harry Wilson og Sheyi Ojo er tilgjengelig etter landslagsspill.