Gerrard gir £96000 til de etterlatte

Steven Gerrard har donert £96000 av egne midler til Hillsborough Family Support Group. Kapteinens søskenbarn var den yngste som omkom i tragedien.

Som en generøs gest og for å styrke meldingen om at det fortsatt kjempes for rettferdighet, har Steven Gerrard gått med på å offentliggjøre at han gir £96000 til Hillsborough Family Support Group. Hans 10-årige søskenbarn Jon-Paul Gilhooly var den yngste som døde under tragedien i Sheffield, på et tidspunkt hvor Gerrard selv var åtte år gammel.

«Jeg bare føler at jeg er i en posisjon til å gjøre det,» kommenterer Gerrard.

«Jeg synes det er en fin gest, og også med den forbindelsen som jeg og min familie har til Hillsborough er det noe jeg har ønsket å gjøre en stund.

«Det har vært mye i media så jeg syntes ikke det var behov for at jeg skulle komme inn å bidra til at det skulle være på alles lepper og i deres tanker, men under de siste ukene synes det å ha stilnet noe. Jeg synes derfor dette er et virkelig godt tidspunkt til å sende ut en ny beskjed om hvor mye vi virkelig ønsker denne rettferdigheten.

«Jeg synes deres støtte har vært der hele tiden siden tragedien skjedde,» sier Steven om kveldens motstander, naboen Everton. «Jeg og andre Liverpool-supportere kan bare takke Evertonians for deres støtte. Jeg sier ikke dette for å prøve å blidgjøre fans hos Everton da jeg forstår min personlige rivalisering med dem, men det er veldig rørende og åpenlyst hva de har gitt oss av støtte.»

«Dette er en vidunderlig gest fra Steven og vi kan ikke få takket ham nok», sier Margaret Aspinall hos Hillsborough Family Support Group.

«Det er mye penger han har donert og det vil hjelpe de etterlatte mye i vårt arbeid. Det er nok et signal om hvor gode folk er på Merseyside – alt de har gjort for oss og fortsatt gjør.

«Klubben selv har vært til stor hjelp for HFSG og vi har også hatt mye støtte fra spillerne.»