Gerrard gir seg på landslaget

Steven Gerrard gir seg fra landslagsfotball for å konsentrere seg om klubblaget. Champions League-fotball på Anfield var en viktig faktor da han tok beslutningen.

Etter 14 år på landslaget legger Steven Gerrard opp landslagskarrieren for å konsentrere seg om klubbfotball. Landslagskapteinen stopper dermed på 114 landskamper, og 21 mål.

 

Steven debuterte for England i 2000, i en 2-0 seier over Ukraina på Wembley. Han spilte i seks store turneringer, og ledet laget som kaptein 38 ganger. Han er spilleren med tredje flest kamper for det engelske landslaget gjennom tidene, bak Peter Shilton (125) og David Beckham (115).

 

- Jeg har nytt hvert minutt når jeg har representert landet mitt, og det er en trist dag for meg når jeg vet at jeg ikke kommer til å dra på meg England-drakta igjen. LIkevel ser jeg frem til å fortsette mitt gode forhold til FA, og hjelpe til på alle måter jeg kan fremover. Jeg vil først takke min familie og venner for all støtten på ferden min med England, sier Gerrard til FA.com.

 

- Jeg ønsker å takke Roy Hodgson for å ha gitt meg kapteinsbindet permanent da han tok jobben, noe som gjorde meg til den stolteste mannen i landet, som lot meg oppfylle min barndomsdrøm.

 

- Han har vært veldig forståelsesfull over de siste ukene, og er en mann jeg alltid vil sette høyt. Dette har vært en veldig tøff avgjørelse - en av de tøffeste jeg har måttet ta i min karriere. Jeg har grublet på dette siden jeg kom jeg fra Brasil, og snakket med familie, venner, og andre som står meg nær før jeg kom til denne avgjørelsen.

 

- Viktigst, Brendan har vært fantastisk, og jeg vet at jeg må ta vare på kroppen min så mye som mulig for at jeg skal kunne gi alt på banen. For å sørge for at jeg kan fortsette å spille på et høyt nivå, og gi alt for Liverpool Football Club. Jeg tror dette er den riktige avgjørelsen - og at vi har Champions League-fotball tilbake på Anfielder en stor faktor i min beslutning.

 

Steven Gerrard vil ha en ambassadørrolle for England etter å ha sluttet på landslaget.