Gjorde ære på Shankly

Alan Kennedy og Roy Evans gjorde i dag ære på Bill Shankly, ved å avduke et minnesmerke til minne om managerlegenden på det som ville ha vært hans 101-årsdag.

Monumentet ble avduket i skotske Muirkirk, som ligger 6,5 km fra den skotske gruvelandsbyen Glenbuck der Shankly ble født. Kunstneren som har laget minnesmerket heter John Crosby, og han fikk hjelp til prosjektet av skolebarn fra barneskolen i Muirkirk.

Monumentet består av mer enn 100 stålplater som til sammen former en banner.

- Det var en stor ære å få avduke monumentet. Bill var en stor mann, som virkelig fortjener å bli gjort ære på med et minnesmerke som dette så nær hjemstedet hans, uttalter Alan Kennedy til Liverpool Echo.

Roy Evans jobbet som trener under Shankly.

- Kunstverket er fantastisk. Kunstneren og skolebarna har gjort en god jobb med å fange lidenskapen til Bill Shankly og fotballen. Dette er et flott minnesmerke til ære for Bill Shankly. Uten ham hadde ikke klubben vært der den er i dag, sier Evans til Echo.

Shankly ble Liverpools manager i 1959, og i løpet av hans tid i managersetet vant Anfield-klubben ligaen tre ganger, FA-cupen to ganger, Charity Shield fire ganger og UEFA-cupen en gang. Han trakk seg som manager i 1974, og døde sju år senere, 68 år gammel.