Gleder seg til møtet med sønnen

Det største samtaleemnet foran Liverpools tredje møte med Oldham i FA cupen på tre sesonger vil trolig være at Liverpool-manager Brendan Rodgers vil møte sin sønn på gjestenes midtbane.

20 år gamle Anton Rodgers startet sin fotballkarriere i Chelsea hvor han var på akademiet samtidig som hans far ble flyttet opp som reservelagssjef i 2006. Deretter gikk veien videre til BRighton i 2011, før han sikret seg en ettårskontrakt med Oldham i sommer. Siden overgangen har han spilt 13 kamper for Latics, men har foreløpig ikke scoret et mål. Pappa Brendan håper at det ikke vil skje mot hans lag på Anfield.

 

- Jeg skal fortelle dem at nummer 17 er den beste spilleren! Men for å være alvorlig er det en situasjon jeg ønsker at spillerene skal følge med på, fordi av og til blander fotballgudene seg. Med fotballgudene kan han ende opp med et mål, sier Liverpool-manageren til Liverpool Echo.

 

- Ikke bare det - jeg må få spillerne til å holde et øye med han fordi han er en god spiller. Han har kvalitet, og et godt blikk for spillet. Jeg kan ikke ignorere det bare fordi det er Anton.

 

- Mange av våre spillere vet kanskje ikke hvem Oldham-spillerne er, så det er min jobb å lære dem om laget de kanskje starter med, hvem som kanskje er innbyttere, og hvem som kanskje kommer inn, slik at de er godt forberedtvfor det.

 

- Anton er en som helt siden han var et barn i oppveksten har hatt kvalitet, et øye for mål og veldig god teknikk. Han er en strålende ung spiller og har et flott talent. Anfield vil passe han. Han var i Chelsea for lenge siden, og vet hvordan han skal spille mot toppspillere.

 

- Anton er en bedre spiller enn jeg var. Jeg var tynn, hadde brukbar teknikk og forsto spillet, men kanskje feilene jeg gjorde har gjort at jeg hjelper andre unge spillere. Han vokste opp med det, men ble aldri påtvunget det. Han har alltid vært smart nok til å plukke opp ting fra omgivelsene hvor han har vært. Han forstår spillet langt bedre enn kanskje jeg gjorde. Han har hatt en fin utdanning som en ung spiller i England, og har kunnskap om spillet. Jeg snakker mye med han om spillere, skryter faren.

 

- Forhåpentligvis vil han bli en strålende trener når han bestemmer seg for å legge opp om mange år. Han har en flott forståelse for fotball, og er åpenbart velsignet med genene, spøker han.

 

- I min rolle som ungdomstrener i Chelsea var det en tid hvor det så ut til at han skulle ta steget opp og være mitt ansvar. Det vil være det eneste leie, for jeg har hjulpet mange spillere i mitt liv gjennom å være trener. Det ville vært fint om jeg på et tidspunkt jobbet med ham slik at han fikk den ekte følelsen av det.

 

- Både jeg og hans mor er veldig stolt over karrieren han har, fordi det er aldri noe han bare har fått. Det er et helt annerledes spill når du går for å se sønnen din spille, men ren stolthet er det du får fra det.

 

- Men ser du bort fra meg - at en ung spiller på 20 skal spille på Anfield, på en av de mest berømte stadionene i verden er veldig spesielt, og når det er din sønn er det enda mer spesielt.