God hjemmestatistikk mot Hull

Liverpool har en god hjemmestatistikk mot Hull i ligaen. De røde står bokført med 5 seire og 1 uavgjort mot laget fra Humberside.

Forrige sesong vant Liverpool 2-0 over Hull på 1.nyttårsdag. To spillere som ikke lenger er på Anfield fant veien til nettmaskene, nemlig Daniel Agger etter 37 minutters spill og Luis Suarez tidlig i annen omgang.

Den seieren kom bare en måned etter at Hull hadde slått Liverpool på KC Stadium, etter scoringer av Jake Livermore, David Meyler og et selvmål av Martin Skrtel. Steven Gerrard gjorde gjestenes mål.

Dette var Hulls første seier over Liverpool noensinne, og den kom i den 17.kampen mellom lagene i alle turneringer. Liverpool har vunnet 12 av disse kampene.

I Premier League-æraen har lagene møtt hverandre seks ganger, noe som har endt med at Liverpool har vunnet tre og Hull en. To kamper har altså endt med poengdeling.

På Anfield har altså Liverpool vunnet 5 av 6 ligakamper. Den siste kampen endte 2-2 i 2008/09. Hull ledet 2-0 i den kampen, men Steven Gerrard gjorde to mål og utlignet. På de seks kampene på Anfield har Liverpool gjort 20 mål, og har bare sluppet inn 7.

Steven Gerrard har gjort flere mål mot Hull (4 på 5 kamper) enn noen annen spiller i Liverpools historie.

Bare en gang på 12 ligakamper mot Hull har det ikke lykkes Liverpool å score mål. De røde har gjort 10 mål på sine tre siste hjemmekamper mot dagens motstander. Totalt er det blitt gjort 21 mål på de 6 Premier League-kampene mellom klubbene.

Som manager har Steve Bruce vunnet fem av 23 kamper mot Liverpool i alle turneringer. Tre som manager for Birmingham, og en hver seg med Sunderland og Hull. I ligasammenheng har Bruce bare tapt seks av 19 kamper mot Liverpool. Fem er vunnet, noe som gir hele 8 uavgjortkamper.

Denne sesongen har Hull vunnet to av sine åtte ligakamper, 1-0 borte mot Queens Park i ligaåpningen og 2-0 over Crystal Palace på hjemmebane tidligere denne måneden. De har scoret mål i samtlige åtte ligakamper, som ett av bare tre lag i Premier League. De andre to er Chelsea og Everton.

Fem av de 10 poengene «Tigrene» har plukket i Premier League denne sesongen har de tatt på bortebane. Etter seieren over QPR tapte de bortekampen mot Aston Villa (1-2), og spilte deretter 2-2 både borte mot Newcastle og borte mot Arsenal.

Bare fem lag har scoret mer på bortebane i ligaen denne sesongen enn Hull med sine 6 mål.

Mohamed Diame har gjort fire mål på Hulls fem siste ligakamper.

Statistikk: Ged Rea