Håper å runde 50 mål

Liverpool har gjort 48 mål totalt i alle turneringer denne sesongen, og de røde håper å runde 50 i dagens kamp mot Hull. En seier over tigrene vil sørge for at Brendan Rodgers har plukket 100 poeng i Premier League som Liverpool-manager.

Det er nøyaktig en måned siden Liverpool tapte 3-1 på KC Stadium. Jake Livermore, David Meyler og et selvmål av Martin Skrtel sørget for at Steven Gerrards utligningsmål bare ble en parentes. Dette var Hulls første seier over Liverpool noensinne, og kom i det 17. møtet mellom lagene. Liverpool har vunnet 12 av de 17 møtene.

Sist lagene møttes på Anfield vant Liverpool 6-1 i september 2009. Fernando Torres gjorde hat-trick i den kampen. Ryan Babel gjorde to mål, mens Steven Gerrard noterte seg for ett.

Lagene har møttes fem ganger i Premier League. Liverpool har vunnet to, to er endt uavgjort, mens Hull altså står med den ene seieren fra desember.

På Anfield har Liverpool vunnet fire av fem ligamøter mellom klubbene. Hull klarte uavgjort i 2008/09. Gjestene ledet den gangen 2-0, men Gerrard sørget for poengdeling med to scoringer. I de fem kampene foran The Kop har Liverpool gjort 18 mål og har sluppet inn sju.

Liverpool har ikke klart å score i bare ett av de 11 tidligere ligamøtene mellom klubbene. De røde har gjort åtte mål i sine to hjemmekamper mot Hull i Premier League.

Sist Liverpool spilte på 1.nyttårsdag var i 2011. Da vant de 2-1 over Bolton på Anfield. Bare fire av de 11 som startet den kampen kan bli involvert i ettermiddag, nemlig Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger og Lucas.

Hull er tilbake i Premier League etter tre år ute av det gode selskap. Deres forrige opphold i toppdivisjonen varte i to sesonger.

I løpet av sin managerkarriere står Steve Bruce oppført med fem seire på 22 kamper mot Liverpool i alle turneringer. Tre kom med Birmingham City, mens han har vunnet en kamp hver seg med Sunderland og Hull. I ligakamper har Bruce bare tapt fem av 18 kamper mot Liverpool for sine klubber.

Hull har denne sesongen tapt på bortebane mot Chelsea (0-2), Manchester City (0-2), Everton (1-2), Tottenham (0-1), Southampton (1-4) og Arsenal (0-2). Den eneste borteseieren kom i Newcastle (3-2). Mot Swansea og West Bromwich ble det uavgjort 1-1. De har ikke vunnet noen av sine siste seks bortekamper, og har bare kapret to poeng av 18 mulige i disse.

Etter at de slo Liverpool for en måned siden, har Hull plukket seks av 18 mulige poeng. De sto bokført med tre uavgjortkamper og to tap før 6-0 seieren over Fulham forrige helg. Tigrene har holdt nullen i to av sine siste ni ligakamper. De har gjort sju bortemål denne sesongen.

Kilde: Liverpoolfc.com