Håper å unngå lånemarkedet

Brendan Rodgers om transferkomiteen. Påpeker at han alltid har siste ord når det gjelder transfers. Ønsker å hente fem, seks spillere.

Brendan Rodgers er fornøyd med den jobben Liverpools transferkomité gjør. Manageren har imidlertid alltid siste ord når det gjelder en spillerervervelse.

Rodgers sitter i transferkomiteen sammen med administrerende direktør Ian Ayre, rekrutteringssjef Dave Fallows og analysesjef Michael Edwards. Komiteen ble opprettet av Fenway Sports Group etter Rodgers’ ankomst for år siden da eierne gikk bort fra å ha fotballdirektør i klubben. Rodgers må ha godkjennelse fra transferkomiteen for å hente en spiller.

- Jeg er sterkt involvert i å identifisere spilleren, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Hovedideen da jeg kom hit var som for enhver annen manager, at du skal ha både første og siste ord angående en spiller.

- Første ord handler om spilleren er god nok til at vi skal fortsette å følge ham og forsøke å organisere en avtale, og siste ord handler om å si ja eller nei.

- Det er mye som skjer i mellomtiden. I moderne fotball må du stole på andre mennesker til å gjøre en jobb. Det er noe vi gjør her, og det derfor vi har hatt den suksessen vi har hatt.

- De fineste detaljene er overlatt til Ian, som gjør en fantastisk jobb, og til andre personer på det området som vil gå gjennom kontrakter. Jeg er klar over hvordan situasjonen er gjennom hele prosessen.

- Vi vil aldri hente en spiller som manageren ikke ønsker. Det er all honnør til eierne og andre personer i klubben.

- Vi jobber meget tett sammen – det er det verdt å understreke. Nøkkelen er at vi er veldig mye én klubb. Vi forbereder oss virkelig til neste sesong. Jeg har hatt noen meget gode møter med rekrutteringsavdelingen. Vi står veldig mye sammen som en enhet.

Forhandlinger om overgangssummer og spillerkontrakter tar Ian Ayre og Dave Fallows seg av. De har jobbet med å forsøke å sikre avtaler for Southamptons Adam Lallana og Bayer Leverkusens Emre Can.

Rodgers er ute etter kvalitet fremfor kvantitet i sommer. Han ønsker fem eller seks spillere for få dybde i troppen til å håndtere Champions League-fotball neste sesong. Manageren ønsker ikke å bruke lånemarkedet igjen. Forrige sesong hentet Liverpool Victor Moses fra Chelsea og Aly Cissokho fra Valencia, men ingen av dem ble en suksess. Begge har returnert til sine opprinnelige arbeidsgivere.

 I 2012/13 hentet Liverpool Nuri Sahin fra Real Madrid, men heller ikke han klarte å etablere seg på Anfield. Spillerens låneavtale ble terminert etter en halv sesong.

- Jeg håper at vi ikke trenger å gå for å låne spillere i sommer. Men det handler alltid om tilgjengeligheten til spillerne. Hvis du ikke er fornøyd med troppen og du føler at du kan forbedre den, så må du se på alle alternativer.

I de første årene jeg har vært her har vi måttet gjøre det ettersom vi har hatt en tynn tropp.

- Vi kunne ikke få de spillerne vi ønsket, men vi håper at det vil bli annerledes denne sommeren. Vi har bladd om til neste side og det er et annet kapittel om hvor vi skal.

- Forhåpentligvis vil det bety flere permanente spillere enn spillere på lån, men jeg kan ikke utelukke det helt. Det kan bli en situasjon hvor en spiller blir tilgjengelig, vi kan få ham og han kan bidra til det vi gjør.