Håper på mer spilletid

Inn mot den nye sesongen satser Jordon Ibe på å imponere Brendan Rodgers nok til å få flere førstelagsminutter og følge i fotsporene til Raheem Sterling.

– Det har gått greit. Det har vært ganske intensivt, men jeg har likt det, sier Ibe til klubbens TV-kanal etter den første treningsuka på Melwood etter sommerferien.

For ett år siden imponerte han mange i treningskampene før sesongen, men fikk lite spilletid da ligafotballen begynte å rulle. Derfor ble han etter hvert sendt på utlån til Birmingham i Championship, før han igjen dro på seg Liverpool-drakten og imponerte i vennskapskampen mot Shamrock Rovers etter Premier League-slutt.

– Jeg føler at jeg og noen andre unggutter gjorde det bra i den kampen. Manageren ba meg ta det videre og fortsette inn mot den nye sesongen. Og jeg må spesielt prøve å score flere mål; jobbe med avslutningene er det viktigste, fortsetter 18-åringen.

Les også: Rodgers: – Ibe kan bli fremragende

– Nå handler det bare om å jobbe hardt og imponere i sesongoppkjøringen.

Den lynraske og dribleglade kantspilleren, som også har vist positive tendenser i en offensiv midtbaneposisjon, sier formen er blitt vedlikeholdt i sommerferien, og nå har han ett hovedmål: få flere minutter på banen.

Vil lære av angriperne

– Jeg prøver å få mer spilletid på førstelaget. Først og fremst skal jeg forsøke å gjøre det bra i sesongoppkjøringen, så får vi se hvordan det går, sier Ibe.

– Jeg er fortsatt ganske ung, så jeg må holde beina på jorda, se på og lære av seniorspillerne i min posisjon, fortsette å jobbe hardt, og forhåpentligvis klarer jeg å gjøre det bra denne sesongen.

En som på dagen er kun tolv måneder eldre og allerede har fått sitt gjennombrudd, er lagkamerat Raheem Sterling. Det gir ham ekstra håp for kommende sesong.

– Raheem er bare ett år eldre enn meg, så er må følge i fotsporene hans og lære av alle angrepsspillerne. Han har gjort det bra og scoret mange mål. Han jobber hardt og imponerer manageren hele tiden. Og fordi han er ung, hjelper de andre spillerne ham, så jeg håper de kan gjøre det samme for meg.

– Må være klar med en gang

Mens VM-spillerne fortsatt har ferie, vet tenåringen hvor viktig det er å imponere sjefen på trening for å få muligheten til å vise seg frem i kamper.

– Det er veldig viktig, særlig for ungguttene og spillerne som ikke starter hver uke, å gjøre seg bemerket for manageren, være skjerpet med en gang vi er tilbake på trening og være klar for sesongoppkjøringen og turen til Amerika, sier han.

Ibe, som har spilt totalt tre kamper – inkludert to i Premier League – for Liverpool hittil, innrømmer at stemningen i laget er veldig god selv om treningsøktene har vært knallharde den første uka.

– Alle ler og forteller vitser. Jeg trives, og jeg er sikker på at alle de andre spillerne også gjør det.

– Det er ganske hardt, men for oss er det veldig viktig å holde seg i form når vi har ferie, sånn at det ikke ser ut som jeg er i dårlig form når vi er tilbake. Så langt synes jeg det har gått greit.