Har aldri tapt mot Bournemouth

Liverpool har aldri tapt mot Bournemouth. De fire kampene har endt med tre seire og en uavgjort. Alle kampene har vært FA-cupkamper. Liverpool har scoret 11 og sluppet inn tre mål på disse kampene.

Liverpool har spilt 218 kamper i ligacupen, og har vunnet 131 av disse. 43 er endt uavgjort og 44 er tapt. De røde har gjort 440 mål på disse kampene, og har sluppet inn 214.

Anfield-klubben har vært i kvartfinalen i turneringen 19 ganger tidligere. 14 gangar har de gått videre til semifinalene, noe som er en rekord man deler med Arsenal, Aston villa og Tottenham.

Liverpool er imidlertid klubben med flest finaleopptredener i turneringen, med sine 11, og de har også vunnet ligacupen flere ganger enn noen andre, med åtte.

Man må tilbake til 2005 for å finne sist en Championship-klubb slo ut Liverpool av ligacupen. Det var Crystal Palace som ble for sterke den gangen. Northampton Town var det siste laget fra lavere divisjoner som eliminerte Liverpool. Det skjedde på straffespark-konkurranse på Anfield i september 2010.

Liverpool har scoret i alle utenom to av sine 51 siste ligacupkamper. Steven Gerrard vil bli den niende Liverpool-spilleren til å komme opp i tosifret antall scoringer i ligacupen om han gjør mål i kveld.

Rickie Lambert har scoret fem mål mot Bournemouth i løpet av sin karriere. Adam Lallana har også scoret mot Bournemouth.

Bournemouth har aldri kommet så langt  som dette i en cupturnering før. Eddie Howes mannskap er ubeseiret på sine siste 12 kamper i alle turneringer. Siste tap var 2-0 for Derby County mot slutten av september. Etter det har de vunnet ni og spilt uavgjort tre ganger.

Sydkystklubben har scoret først i alle sine 13 hjemmekamper denne sesongen. De har også scoret mål i alle utenom en av sine 12 siste kamper. Eneste kamp hvor de ikke har tegnet seg på scoringslista er borte mot Middlesbrough i forrige måned.

I lørdagens hjemmekamp mot Cardiff tok Bournemouth ledelsen etter bare 39 sekunder, og fem ulike spillere gjorde målene i 5-3 seieren.

Tidligere denne sesongen noterte Bournemouth seg for sin største ligaseier noen sinne, da de slo Birmingham City hele 8-0 på St Andrews. Fem mål ble gjort i løpet av kampens siste 27 minutter.

Kilde: Liverpoolfc.com