Har slått rot i Liverpool

Philippe Coutinho trives som plommen i egget i Liverpool. Han mener at familiefølelsen i Liverpool FC har fått ham til å blomstre som fotballspiller.

Coutinho spilte strålende under preseason, og fikk tidligere denne uken lønn for strevet ved å bli tatt med i den brasilianske landslagstroppen til to privatlandskamper i USA i begynnelsen av september, mot Colombia og Ecuador i henholdsvis Miami og New Jersey.

- Selvtilliten min er blitt mye bedre, noe som er svært viktig. En spiller kan kun yte maksimalt når han har tro på seg selv. Det å spille fast for Liverpools førstelag har bidratt til dette, forklarer Coutinho til Liverpoolfc.com.

- Jeg fant en familie da jeg kom hit. Klubben er virkelig som en stor familie, og dette bidro til at jeg følte meg komfortabel den første tiden i Liverpool.

- Her spiller jeg sammen med store spillere som vår kaptein, Steven Gerrard. Når jeg ser hvor ydmyke og hardtarbeidende folk mine lagkamerater er, bidar det til at jeg lærer og føler meg komfortabel her.

Coutinho kom ikke med i Brasils VM-tropp til mesterskapet på hjemmebane, noe som forundret mange Liverpool-fans.

- Skal jeg være ærlig så hadde jeg ikke spesielt store forhåpninger om å komme med i VM-troppen, ettersom jeg ikke hadde vært med i troppen i kampene foran turneringen. Jeg forsøkte å dempe forventningene, for jeg visste det var liten sjanse for at det ville skje.

- En av drømmene mine var – og er fortsatt – å spille i et verdensmesterskap. Jeg heiet på Brasil under mesterskapet på hjemmebane, og nå vil jeg forsøke å jobbe hardere i Liverpool for å bli fast inventar på landslaget.

- Jeg forsøker hele tiden å vokse som spiller, og vise fremgang. Det er viktig at du hele tiden klarer å vise noe nytt, da det er så mange spillere og konstant konkurranse om plassene i fotball.